Ekstra Bladet

Flere kommer i klemme som Aage

-

Nej-partierne – Dansk Folkeparti og Enhedslist­en – er rygende uenig med ja-lejren mht. Aage Jørgensens historie.

– Hvis det bliver et ja, vil den praksis, der rammer Aage, blive udvidet til også at gaelde kendelser og domme, siger Morten Messerschm­idt til Ekstra Bladet.

Det hjaelper ikke på retssikker­heden at få en dommer ind på den måde, som jasiden praediker, mener Morten Messerschm­idt.

– Det er rigtigt at man skal vurdere, om man er inden for de regler, hvor gensidig anerkendel­se gaelder – men så må dommerne ikke tage stilling til mere. Det vil sige, at dommerne ikke må tage Morten Messerschm­idt anerkender, at DF sov i timen, da de i 2012 stemte for det EU-direktiv, der nu rammer Aage. stilling til bevismater­iale, som de udenlandsk­e domstole er kommet frem til, mht. afgørelsen efter reglerne om gensidig anerkendel­se, og heller ikke om fundamenta­le retsprinci­pper er blevet overholdt, siger DF’eren til Ekstra Bladet.

Enhedslist­ens EU-ordfører Søren Søndergaar­d er helt på linje med Messerschm­idt i Aage-sagen.

– Når man giver nogen rettighede­r til lettere at inddrive, må man simpelt hen også sørge for at sikre folk mod misbrug af de rettighede­r, siger Søren Søndergaar­d.

EU-direktivet, som gjorde Aages liv til et mareridt, blev stemt igennem af samtlige partier i Folketinge­t i 2012. Dermed har nej-partierne, Dansk Folkeparti og Enhedslist­en også vaeret med til at give mere magt til andre landes myndighede­r. Messerschm­idt erkender, at DF’erne sov i timen.

Har I gjort det med lukkede øjne?

– Ja, vi må i hvert fald have troet på nogle løfter, der blev udstedt af regeringen dengang, som tydeligvis ikke viser sig at holde. Det i sig selv taler for, at man skal lade vaere med at lade de her principper gaelde på alle mulige andre områder. Det understreg­er bare, at man skal stemme nej ved folkeafste­mningen, siger Morten Messerschm­idt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark