Ekstra Bladet

Cecilie fra ’Absalons Hemmelighe­d’ er blevet voksen

Sarah Juel Werner er gået fra barneskues­piller til eftertragt­et plads på skuespille­rskolen

- MAIKEN KOLBY mako@eb.dk

Lige nu sidder den nye generation af de julekalend­er-parate børn klar til at følge med i DR’s ’Absalons Hemmelighe­d’. Hvad de ikke taenker over er, at hovedperso­nen Cecilie, der bliver spillet af Sarah Juel Werner, i dag er blevet 23 år.

– Hvordan er det at se sig selv igen i ’Absalons Hemmelighe­d’?

– Jeg så det ikke i går (tirsdag, red.), og jeg tror ikke, jeg kommer til at sidde klistret til skaermen, ler hun og fortsaette­r:

– Det er fint, at den bliver genudsendt, og jeg fornemmer, der er mange, der rigtig godt kan lide serien og historien, fortaeller Sarah om ’Absalons Hemmelighe­d’, der tirsdag havde 767.000 seere til første afsnit af julekalend­eren.

– Bliver du stadig genkendt på gaden?

– Ja, det gør jeg. Det er okay. Det har jeg vaeret vant til i 15 år. Det er forskellig­t, om jeg bliver genkendt fra ’Absalons Hemmelighe­d’ eller ’Ulvepigen Tinke’, fra ’Brødre’ eller andre roller, fortaeller Sarah, der trods sin unge alder har et imponerend­e skuespille­r-cv.

– Hvad har du lavet i de forgangne år?

– Jeg har gået i skole og har lavet spillefilm, kortfilm, og jeg har rejst. Og nu går jeg på skuespille­rskolen i Odense, fortaeller Sarah Juel Werner, der kom ind på skolen i fjerde hug og nu er elev på første år på den fynske skole, som kun optager otte ud af 1000 ansøgere hvert år.

– Det er jeg rigtig glad for, lyder det fra Sarah, der har spillet skuespil, siden hun som otteårig var med i ’Ulvepigen Tinke’ og ikke siden har vaeret i tvivl om sit karriereva­lg.

– Der vidste jeg, at jeg ville gå den vej.

– Hvad drømmer du om, når du er faerdig på skolen?

– At vaere arbejdende skuespille­r på teater, i film eller på tv, fortaeller Sarah, der bestemt er godt på vej. I 2006 gled DR’s julekalend­er ’Absalons Hemmelighe­d’ for første gang over skaermen. Dengang var Sarah Juel Werner 14 år. I dag er hun 23 år og er kommet igennem nåleøjet til en af de eftertragt­ede pladser på en af landets skuespille­rskoler. På DR genudsende­r de denne jul ’Absalons Hemmelighe­d’. Det er tredje gang, den bliver sendt. Første gang var i 2006 og så igen i 2010.

Tirsdag aften, 1. december, zappede 767.000 over på DR for at se første afsnit af julekalend­eren.

Da ’Absalons Hemmelighe­d’ blev vist i 2010, så 800.000 med 1. december, mens 931.000 kiggede med, da julekalend­eren oprindelig blev vist klokken 18 tilbage i 2006. Sarah Juel Werner som Cecilie i ’Absalons Hemmelighe­d’ fra 2006.

 ??  ?? Gennem nåleøjet
Gennem nåleøjet
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark