Ekstra Bladet

Levakovic får en tur i Højesteret

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

I faengsel har han han vaeret flere gange – ligesom han har besøgt en raekke retssale rundt om i Danmark.

Og nu får han så mulighed for også at besøge Højesteret – landets øverste retsinstan­s.

– Procesbevi­llingsnaev­net har givet anklagemyn­digheden lov til at anke Gimi Levakovics seneste dom, fortaeller sigøjnerbo­ssens forsvarer, Michael Juul Eriksen, til Ekstra Bladet.

Seneste sag omhandler besiddelse af pistol og trusler.

Da sagen kørte ved Retten i Naestved, endte det med udvisning. Men da sagen blev kørt ved Østre Landsret, slap han for udvisning.

Det politiske pres har spillet ind i sagen

Pind blandede sig

Og det skabte en hel del debat, hvor blandt andet landets justitsmin­ister, Søren Pind (V), blandede sig. Han mente, det var forkasteli­gt, at Gimi ’Boss’ Levakovic alligevel fik lov at blive.

– Vi tager det med sindsro, jeg vurderer, at vi har en god sag, lyder det fra Juul Eriksen.

– Det er min vurdering, at det politiske pres har spillet ind i sagen, tilføjer han.

Sagen om trusler og pistol udspillede sig i Korsør. Og her var Gimi Levakovic tiltalt for at have udtalt dødstrusle­r med ordlyden ’Jeg draeber jer alle sammen ’ og ’I har fem minutter til at finde den – ellers skyder jeg hele familien og knepper jer’ til en roma-familie, som Levakovic boede hos i en periode i maj i år.

Foruden dødstrusle­rne blev han kendt skyldig i at vaere i besiddelse af en Walther P38-pistol med to magasiner, der hver havde otte skarpe skud.

Under et retsmøde i forbindels­e med sagen kom det frem, at den 46-årige i sine 43 år i Danmark aldrig har haft et arbejde, droppede ud af syvende klasse og derudover har en raekke overtraede­lser af straffelov­en på sit cv.

Retten fandt dermed, at sigøjner-bossens tilknytnin­g til det danske samfund er så lille, at han kan udvises, uden det strider imod Danmarks internatio­nale forpligtel­ser.

Gimi Levakovic forklarede under sagen, hvordan han følte sig udstillet i medierne. Saerligt en dokumentar fra TV2 sidste år havde ifølge den selvudnaev­nte sigøjner-boss vaeret fordrejet.

– Efter at jeg har medvirket i det program, er jeg blevet udstillet som en mafiaboss. Jeg er slet ikke mafiaboss eller boss for noget, forklarede Gimi Levakovic i retten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark