Ekstra Bladet

Tre hurtige for et ’ja’

-

Kurt Wagn Hansen skrev i Ekstra Bladet forleden, at både jeg, Venstre og resten af ja-siden ikke har formået at give en ’forståelig forklaring’ på, hvorfor et ja er bedst. Det aergrer mig. Så her får Kurt Wagn Hansen tre hurtige fra hoften:

1. Det fortsatte, fuldbyrded­e samarbejde i Europol og dermed en fortsat effektiv bekaempels­e af graenseove­rskridende kriminalit­et er afhaengigt af et ’ja’. 2. De 22 retsakter – mod bl.a. børneporno, menneskeha­ndel og internet-kriminalit­et – er konkrete samarbejds­områder, vi ønsker at vaelge til for at gøre det endnu mere trygt at vaere dansker, svaerere at vaere kriminel og lettere at drive virksomhed. 3. Tilvalgsor­dningen er et ’tag selvbord’, fordi det vitterlig er en ordning, der gør os i stand til at vaelge fornuftig EU-lovgivning til og tosset EU-lovgivning fra.

For mig er det ikke mere komplicere­t end det. Man kan stemme nej af principiel­le årsager – det forstår jeg. Men hvis man vil have konkrete forbedring­er af kriminalit­etsbekaemp­elsen, danskernes retsstilli­ng i Europa og et mere fleksibelt retsforbeh­old, så er et ja vejen frem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark