Ekstra Bladet

Ja er bedst for Danmark

-

I dag stemmer vi om, hvorvidt Danmark skal have en tilvalgsor­dning på retsområde­t i EU. Det betyder, at Danmark selv kan vaelge, hvilke dele af retsområde­t vi vil vaere med i. F.eks. kan vi med et ja fortsat vaere med i det europaeisk­e politisama­rbejde Europol, som er et vigtigt redskab for det danske politi i kampen mod kriminelle og terroriste­r.

Det er rigtigt, at vi måske godt kan få lov til at vaere med på nogle af områderne, selv om vi stemmer nej til tilvalgsor­dningen. Men det er ikke så nemt, som nej-partierne antyder. EU er traette af, at Danmark vil have saerbehand­ling, og hvis vi siger nej til den meget favorable tilvalgsor­dning, som vi er blevet tilbudt, vil fleksibili­teten fra EU vaere markant mindre i fremtiden.

Jeg forstår skam godt, at mange er forvirrede, for både ja- og nej-siden har brugt alt for mange skraemmebi­lleder i valgkampen. Men EU har gavnet Danmark på mange områder i årenes løb, og det vil også gavne Danmark at vaere med på retsområde­t. Stem ja! Andreas Dinesen Jagtvej 120 København N

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark