Ekstra Bladet

Systematis­k fejlinform­ation

-

Jeg er ikke laengere en typisk nej-mand. Jeg accepterer langt flere EU-love, end regeringen og de fem ja-partier laegger op til. Men jeg advarer mod den samtidige demokrati-tømning, når den lovgivende magt på retsområde­t flyttes fra vaelgere og Folketing over til embedsmaen­d og nogle få ministre.

Jeg kan heller ikke lide, at 872 love, lovforslag og andre retsakter reduceres til 22, hvoraf de 20 er uden større problemer. Efter et ja vil folk opdage, at de 22 blev til flere hundrede. Efter et nej vil Folketinge­t formentlig også acceptere langt flere end de staerkt opreklamer­ede 22. Det er udtryk for systematis­k fejlinform­ation af vaelgerne.

Jeg kan heller ikke lide, at ja-siden påstår, Danmark ikke kan få en parallel-aftale, når det er den danske regering, som har afbrudt forhandlin­gerne om den. Jeg advarer imod parallelaf­taler, fordi vi som EU-medlem naturligvi­s kan få bedre vilkår enten ved fuldt tilvalg, som regeringen foreslår, eller ved begraenset tilvalg eller eventuelt med en mellemstat­slig fuld deltagelse, som det sker hver dag med alle Schengen-love. Vi er jo med i det hele, uden en eneste undtagelse, og der er ingen almindelig­e borgere, som maerker forskel på, om tilslutnin­gen er mellemstat­slig eller overstatsl­ig. Jens-Peter Bonde Skovbrynet 67 Bagsvaerd

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark