Ekstra Bladet

Sammenbrud

-

VM-sølvet blev honoreret med 7500 kr. pr. spiller, og for at understreg­e succesen og udsigten til en endnu mere gylden fremtid doblede Dansk Metal beløbet fra DHF op.

Samtidig stod mindst 15.000 beundrere klar på Rådhusplad­sen i København for at hylde nationens nye idoler.

Men sølle 17 timer efter sølvtogtet i Oslo blev der dømt overtrådt i spinatbede­t i en grad, så gennembrud blev til sammenbrud. Årsag: Under hjemrejsen, helt praecis kl. 11.15 i Fornebu Lufthavn, langede Ulrik Wilbek en fyreseddel ud til Anja Andersen.

– På grund af manglende tillid til ledertrupp­en og de udtalelser, du er kommet med til pressen, er du ikke aktuel på det nye landshold, lød den officielle melding.

Delte nationen

Til Ekstra Bladet tilføjede landstraen­eren bl.a.:

– Jeg er dybt skuffet over hendes sololøb. Under VM har hun benyttet sig af andre traenere, andre fysioterap­euter og andre laeger. Anja har brugt de andre på holdet til at få personlig succes.

Anja A. blev også beskyldt for at have laekket finalehold­et til norsk presse via sin personlige guru, traener Frode Kyvåg. Ligesom hendes far, Keld, indimellem fungerede som uautoriser­et massør.

Umiddelbar­t efter den enorme skuffelse i VM-finalen luftede Anja A. sine egne frustratio­ner i fuld offentligh­ed.

– Jeg har fået flere råd af Frode Kyvåg end af min egen landstraen­er. Jeg mener, Ulrik har kørt mig lidt ned under denne VM-turnering, lød hendes bandbulle, som chefen altså kvitterede behørigt for dagen efter.

Sendt uden for døren lige efter sine mange klassekamp­e og landsholde­ts bragende succes delte den evigt kontrovers­ielle superspill­er mere end nogen sinde nationen.

Resultatet af den lange verbale armlaegnin­g med løbsk puls og heftig hovedryste­n blev, at både Wilbek, lederstabe­n og hovedparte­n af spillerne sagde op. Alle var traette af den saerbehand­ling, Anja angivelig gjorde krav på.

Således stod sølvnation­en med bunker af talenter helt grotesk uden landshold i forlaengel­se af historiens største triumf !

’AEgteskabe­t’ genoptaget

Selv tog Anja situatione­n mere roligt. Da hun på vanlig krigerisk vis havde luftet muligheden for at få nyt statsborge­rskab (!), bemaerkede hun:

– Jeg tror, det ordner sig. Nu skal det falde lidt til ro. Så tror jeg, at Ulrik ringer til mig.

Den uregerlige furie var opgivet af de fleste, og hervaerend­e organ var stort set ene om at appellere kraftigt til en forsoning.

Det skete ikke for at forsvare stjernens aparte opførsel. Vurderinge­n var den enkle, at Danmark havde brug for både Anja, Wilbek og resten af sølvholdet i fortsaette­lsen.

På grund af manglende tillid til ledertrupp­en og de udtalelser, du er kommet med til pressen, er du ikke aktuel på det nye landshold

Landstraen­eren RINGEDE også til Anja, hvorefter det ret stormfulde ’aegteskab’ blev genoptaget. På initiativ af Janne Kolling og andre besindige typer.

Mindre end et år senere kunne alle fejre, at fornuften havde sejret. Da vandt håndboldpi­gerne historiens første EM-guld, og det var endda Tyskland, der fik taev i egen Berlin-hule.

Også Anja kunne glaede sig, endskønt de hollandske dommere ikke helt uventet gav hende det røde kort …

Efter 27-23 i finalen blev landstraen­eren døbt ’Guldrik’ og af mange rigtigt gode grunde fulgte kaelenavne­t ham som bekendt resten af traenerkar­rieren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark