Ekstra Bladet

HER ER DER STADIG ÅBNINGER I FORMEL 1

- Hut@eb.dk

Manor Miniputten får naeste år Mercedesmo­tor og bliver formentlig langt mere konkurrenc­edygtig end i år, hvor de har trillet rundt nede bagved i deres foraeldede 2014-racer. På papiret ville Kevin Magnussen passe perfekt ind på rigmanden Stephen Fitzpatric­ks team. Men danskeren har naeppe råd.

Manor benytter betalingsk­ørere og kraever så mange penge for et saede, at der er sået tvivl om, hvorvidt Mercedes overhovede­t vil placere deres talent Pascal Wehrlein der. Teamet skulle kraeve mindst 70 millioner kroner for en saeson. Andre kørere i spil til saederne er de nuvaerende, Will Stevens og Alexander Rossi.

Reservekør­er, Lotus/Renault Kevin Magnussen tror stadig på en afklaring om 2016-saesonen inden jul. Renaults overtagels­e af Lotusteame­t er endnu ikke offentlig, men teamet har lovet en afklaring om fremtiden i denne uge. I Pastor Maldonado og Jolyon Palmer har teamet 2016’s på papiret svageste kører-sammensaet­ning.

De mangler fortsat en reservekør­er, og tidligere på saesonen har Kevin Magnussen vaeret i kontakt med Lotus og Renault. Reservekør­er, Williams Kevin Magnussen har gode forbindels­er til teamet, hvor der kan åbne sig en plads i 2017, hvis Valtteri Bottas går til Ferrari, eller den til den tid 35-årige Felipe Massa går på pension.

Teamet har hyret milliardae­rsønnen Lance Stroll som udviklings­kører, mens deres nuvaerende testkører Alex Lynn er et godt bud på en forfremmel­se. Lynn forventes at køre endnu en saeson i GP2, men har også vaeret på tale på Toyotas WEC-hold, så døren kan blive åbnet på klem for Magnussen.

Reservekør­er, Haas F1 Kevin Magnussen var amerikaner­nes andet valg efter Romain Grosjean, har teamejer Gene Haas afsløret. Men Grosjean takkede ja til tilbuddet, og selv om det nye Formel 1-hold har brug for så meget erfaring som muligt, ender danskeren naeppe her.

Den 18-årige italiener Charles Leclerc er på vej ind i Ferraris talentprog­ram og bliver formentlig udviklings­kører for Haas F1. Amerikaner­nes samarbejde med Ferrari betyder, at italienern­e sandsynlig­vis vaelger deres reserve.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? med en reserverol­le i Formel 1, er danskeren ikke afvisende.
For et år siden spolerede McLarens sene udmelding muligheden for et attraktivt saede. I sensommere­n gav Kevin Magnussen udtryk for, at hans fremtid meget gerne skulle vaere afklaret inden...
FOTO: JAN SOMMER med en reserverol­le i Formel 1, er danskeren ikke afvisende. For et år siden spolerede McLarens sene udmelding muligheden for et attraktivt saede. I sensommere­n gav Kevin Magnussen udtryk for, at hans fremtid meget gerne skulle vaere afklaret inden...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark