Ekstra Bladet

Nu er Joey officielt død

FORSVUNDET I TRE ÅR: En dommer afsagde en såkaldt dødsformod­ningsdom, selv om liget af den 19-årige vandrer Joey Ravn aldrig er fundet

- PRIVATFOTO LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

19-årige Joey Ravn skulle på en ukomplicer­et vandretur på omkring fire timer op til toppen af Allak-fjeldet, da han forsvandt. Det var 25. juli 2012. Han vendte aldrig tilbage. Joey Ravn har vaeret sporløst forsvundet i mere end tre år. I går tog det kun få minutter at erklaere ham død, selv om hans lig aldrig er blevet fundet.

En form for afslutning for hans foraeldre, gudmor og svoger, der var mødt op i retten, selv om uvisheden om 19-årige Joeys skaebne stadig gør ondt.

– Sagen er jo stadig uopklaret. Men det bliver en form for mentalt punktum, siger svogeren Kasper, der er gift med Joeys søster, om dommen.

Den unge dansker forsvandt under en vandretur i Nordsverig­e 25. juli 2012.

Han havde forladt sin 17-årige kammerat Ole for at gå alene op til Allak-toppen, fordi kammeraten var traet. En tur på omkring fire timer i alt som den eventyrlys­tne og naturglade Joey snildt burde kunne klare.

En fiktiv dødsdato

Men han kom aldrig tilbage. Og adskillige officielle og private eftersøgni­nger har ikke kunnet give hans naermeste vished om, hvad der er sket med ham.

Der var dyb tavshed, da dommer Anne Schultz-Nielsen trådte ind i retslokale 8 i Retten i Roskilde og på få minutter afsagde en såkaldt dødsformod­ningsdom med ordene: ’Joey skal anses for død 31. januar 2013’. En fiktiv dødsdato der ikke bunder i en konkret formodning om, at han er død netop denne dag.

Efter domsafsige­lsen sagde Joeys far, at han anså dagen som en afslutning, men som svogeren Kasper siger, så brygger de stadig på en Christian Milbo har vaeret i Norge to gange for at lede efter Joey Ravn. Her står han ved gravstenen, der baerer ordene ’I hjertet gemt men aldrig glemt’.

Men samtidig er det også så lang tid siden efterhånde­n, at håbet om at finde Joey i live forsvandt, at dagen i dag ikke er så overvaelde­nde.

– Det havde vaeret noget andet, hvis han var død i dag i den storkøbenh­avnske trafik. Men omvendt så har det vaeret mange år med smerte, siger han.

Ekstra Bladet den 11. august 2012.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ??
FOTO: HENNING HJORTH
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark