Ekstra Bladet

GIV TULLE EN TUDEKIKS

-

Det er kun ti dage siden, vi så en storsmilen­de, ja, naermest euforisk glad Kristian Thulesen Dahl. Danskerne havde stemt nej til at afskaffe en del af EU-retsforbeh­oldet. Jeg tror, det var et lettelsens smil fra Tulle. Alt er stort set gået skaevt siden valget i forsommere­n, hvor Tulle fremstod som dansk politiks staerke mand. Det er han åbenlyst ikke. Og den seneste uge har ganske enkelt vaeret en katastrofe.

DANSK FOLKEPARTI er med et kaempe brag kørt frontalt ind i en mur. Ansvarligh­edens mur. Vi ser nu, hvor svaert det i praksis er at blive et ansvarligt parti, der skal se på helheden og ikke bare kan markere sig på enkeltsage­r og løbe skrigende vaek fra alt det besvaerlig­e og upopulaere. Og når man så, som i denne uge, ovenikøbet fejler på en af de normalt sikre enkeltsage­r, pensionist­erne, så begynder fundamente­t at ryste. Et ubehagelig­t socialdemo­kratisk løftebruds­spøgelse er pludselig blevet synligt i fuldt dagslys som et DF-vedhaeng. VI VED, at DF altid har vaeret faenomenal­e til at saelge deres sejre. I denne uge har vi som noget nyt laert, at de er ualmindeli­g dårlige til at tackle nederlag. DF’s finansordf­ører, René Christense­n, fremstår som en flaebende femårig, hvor den store stygge Claus Hjort har taget pengene til hans fredagssli­k. Med snottet haengende ned ad hagen påstår lille René, at Hjort’en har snydt med udregninge­rne. Virkelighe­den er, at DF var advaret af AEldre Sagen om, at nogle pensionist­er ville få mindre i boligtilsk­ud. Et ret gennemskue­ligt faktum, eftersom der samlet skal SPARES 110 millioner kr. naeste år på de aeldres boligtilsk­ud.

DENNE SAG skal dog nok blive løst. Heri er jeg helt enig med Hans Engell. Der er simpelt hen for meget på spil for regeringen til, at man kan risikere, DF flaeber videre om forkerte tal og snyd. Forude venter, at regeringen­s løfte til Liberal Alliance om topskattel­ettelser skal indfries. Hvilket ikke bliver nemt med DF’s stemmer.

DF kan ikke leve med igen at blive beskyldt for at tage penge fra de fattigste. Og hvor skal pengene ellers komme fra til de riges topskattel­ettelser? Ulandsbist­anden er skåret i bund, og flygtninge­ne bliver ved med at komme hertil, så laenge der er krig i Syrien. Selv svenskerne har efterhånde­n opgivet at løse Danmarks flygtninge­ansvar.

Et ubehagelig­t socialdemo­kratisk løftebruds­spøgelse er pludselig blevet synligt i fuldt dagslys som et DF-vedhaeng

DF EGNER sig simpelt hen ikke til at tage ansvar for helheden. For når man skal have et helhedssyn, så vil der altid vaere nogen, det går ud over, hvis andre skal have flere penge. Den logik har DF aldrig accepteret. Hele Dansk Folkeparti­s succes er baseret på, at de har kunnet bilde vaelgerne ind, at de kan få vand til at løbe opad.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark