Ekstra Bladet

TULLES MIL GRISKE ELLER FLITTIGE ...

Flere af Dansk Folkeparti­s folketings­medlemmer har raget så mange fede ben til sig, at de runder én million kroner i årsindtaeg­t

- JONAS SAHL

Gnave, gnave – gnaske, gnaske

Bare fordi man sidder langt tilbage på raekkerne i Folketinge­t, kan det sagtens lade sig gøre at opbygge en million-hyre som politiker.

Spørg bare de seks relativt ukendte medlemmer af Dansk Folkeparti, som tjener på den gode side af én million kroner om året på deres skatteyder­betalte job.

Dobbeltjob

Vejen til en milliongag­e inden for politik går igennem et dobbeltman­dat. Det betyder, at man kombinerer pladsen i Folketinge­t med en post i kommune eller region. Hvis man vil runde millionen, kraever det dog, at politikere­n ud over det almindelig­e ansvar i naerdemokr­atiet får raget yderligere poster eller ben til sig.

Det kan vaere i form af en post som viceborgme­ster. En titel adskillige DF’er kan bryste sig af. Laeg dertil posten som udvalgsfor­mand eller har fastsat honoraret, lyder det fra den tidligere skraldeman­d. et saede i en lokal bestyrelse, og så er den fede årsløn i hus.

Hvor nogle partier ligefrem har forbud mod dobbeltjob­beriet, ser DF det tvaertimod som en fordel.

Dansk Folkeparti er derfor det parti i Folketinge­t med suveraent flest såkaldte dobbeltman­dater. Det gaelder 22 ud af 37 MF’er.

Endnu federe fest

Lønnen som medlem af Folketinge­t udgør i sig selv 676.000 kr. om året.

Heraf er de 60.000 kroner dog skattefri. Derfor svarer folketings­lønnen reelt til en løn på rundt regnet 750.000 kr. årligt før skat.

Inden for få uger ventes Vederlagsk­ommissione­n at fremlaegge forslag til, hvordan politikere­s løn skal fungere i fremtiden.

Det regnes for ganske sandsynlig­t, at de vil anbefale en lønstignin­g til kommunalpo­litikere, dermed kan dobbeltjob­bernes fest snart blive endnu federe.

– Aldrig i livet. Jeg har vaeret i lokalpolit­ik siden 2005

PR-FOTO

sahl@eb.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark