Ekstra Bladet

Mortens vandgang

- Hagar@eb.dk

Dansk Folkeparti­s Morten Messerschm­idt var suveraen topscorer ved valget til Europa-Parlamente­t i maj 2014, og det har han vaeret flink til at påpege i medierne vaeldig mange gange.

Som da han for nogle måneder siden udtalte til Ekstra Bladet:

– Jeg fik det højeste antal stemmer, nogen dansker har fået.

Nu er ord som ’ydmyghed’ og ’beskedenhe­d’ aldrig blevet naevnt i forbindels­e med Messerschm­idts navn, men ifølge flere af Ekstra Bladets kilder er valget steget ham til hovedet:

– Han kan gå på vandet med så mange stemmer, og ingen har fortalt ham, at han skal opføre sig ordentligt.

Forvirret pige

Det gør han så heller ikke.

Da et af Dansk Folkeparti­s medlemmer af Europa-Parlamente­t, Rikke Karlsson, meldte sig ud af partiet i protest, fordi hun ikke kunne få økonomisk indsigt i to EUorganisa­tioner, som Messerschm­idt havde fingrene nede i, erklaerede han i Berlingske:

– Det virker på mig mest af alt, som om hun er en lidt forvirret pige, der kommer fra Rebild til Bruxelles og ikke kan overskue, hvad der sker omkring hende.

Messerschm­idt ser i det hele taget ud til at have det svaert med kvinder. Og omvendt.

Anna Rosbach sad i Europa-Parlamente­t sammen med Messerschm­idt indtil 2011. Så havde hun fået nok og forlod partiet. Messerschm­idt kaldte siden den dengang 67årige Anna Rosbach for ’en forskruet lille pige’.

Det ligner et mønster, ikke?

Lukkethed

Nå, men Messerschm­idt bedyrede, at der ikke var det mindste at komme efter. Rikke Karlssons angreb var insinueren­de og ubehagelig­e, og alt var i den skønneste orden. De to organisati­oner havde i 2014 brugt ti millioner skatteyder­kroner helt efter reglerne. Han ville bare ikke laegge bilagene frem ...

Her kan jeg lige citere, hvad Messerschm­idt har udtalt til fagbladet Journalist­en:

– Et demokrati kan ikke fungere, hvis borgere og journalist­er ikke kan kontroller­e magthavern­e. Det skaber mistillid.

Og hvad Messerschm­idt har skrevet på nettet: ’Alt for meget i EU foregår i dag i lukkethed. Det gaelder både i Kommission­en, Rådet, EU-parlamente­t og ved Domstolen. Dansk Folkeparti ønsker langt større åbenhed – eksempelvi­s om pengesager.’ Messerschm­idt kunne altså egenhaendi­gt opfylde sit og sit partis braendende ønske om større åbenhed. Og så ville han ikke. Ikke fordi der på nogen måde var noget at skjule. Slet ikke. Alt var gået efter reglerne. Han havde bare ikke lige lyst til at føre bevis for det.

Og det kan man måske godt forstå, da det 14 dage senere kom frem, at den ene af organisati­onerne havde betalt en million kroner tilbage parlamente­t, fordi pengene var brugt ukorrekt. I en rapport blev brugen af EUmidlerne omtalt som ’skødesløs’ og ’overdreven’.

Messerschm­idt mente, at det kun var en bagatel og slet ikke noget at tale om.

Våde fodspor

Kønnere blev det ikke, da Europa-Parlamente­t kraevede godt 120.000 kroner tilbage, som Messerschm­idt og Dansk Folkeparti uretmaessi­gt havde fået til leje af en skonnert, der i 2013 sejlede rundt til 16 danske byer.

Nu kan jeg nok høre dit spørgsmål:

– Hvad skal manden med en skonnert, når han kan gå på vandet?

Men her skal det siges, at Messerschm­idt havde flere partifaell­er med på turen, og de havde åbenbart ikke den samme evne til at gå i Jesu våde fodspor.

Ud over at gå på vandet nåede Messerschm­idt også at gå fra bakkesange­rinden Dot Wessmann efter otte års samliv. Sådan noget kan vi andre jo ikke kloge i, men det virkede voldsomt, da Messerschm­idt bagefter udtalte til Ekstra Bladet:

– Dot har gjort mig til den, jeg er.

Et frygteligt ansvar at laegge på en enkelt kvindes spinkle skuldre.

Messerschm­idt fortjener en torsk – men kandidaten i morgen er godt nok også uhyre staerk.

Hvad skal manden med en skonnert, når han kan gå på vandet

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark