Ekstra Bladet

Misbrugte Qureshi engelsk firma?

Brugte engelsk firma i sit store netvaerk, selv om det tilsynelad­ende intet som helst har med medier at gøre

- BRIAN ASKVIG, KLAUS EGELUND PRIVATFOTO ask@eb.dk; ege@eb.dk

Som en journalist lever han af gode idéer, men derudover har briten Keith Mabbutt tilsynelad­ende intet med journalist­ik at gøre. Alligevel står han opført som medforfatt­er til 19 af fup-journalist­en Michael Qureshis artikler gennem de seneste ti år, og hans firma har indtil i år vaeret registrere­t af mediegigan­ten Egmont som modtager af honorarer for talløse af Qureshis artikler.

Keith Mabbutt – som sine steder optraeder under sit fulde navn, Keith Benjamin Chaplin-Mabbutt – er en ivrig igangsaett­er i Storbritan­nien, og senest har han etableret virksomhed­en StartUp Factor, som hjaelper andre ivaerksaet­tere med at føre deres idéer ud i livet.

Fik alle penge

Firmaet CVseeMe var en jobsøgning­sportal, som tillod ledige at praesenter­e sig med video-cv til potentiell­e arbejdsgiv­ere. Mabbutt stiftede selskabet i januar 2010 og forlod det igen i april 2013. Det fremgår af hans profil på erhvervsne­tvaerket Linkedin.

Allerede i november 2011 bad Qureshi ifølge Egmont om at få sine honorarer udbetalt til CVseeMe. Han fik typisk udbetalt honorar til både sig selv og sine medskriben­ter, som han så selv skulle aflønne.

Egmont blev ved med at betale fremsendte fakturaer og overføre penge til en udenlandsk konto, der angiveligt tilhørte CVseeMe, selv om virksomhed­en lukkede i november 2013.

Aldrig journalist

En gennemgang af Goal gennem de seneste ti år viser, at Keith Mabbutt optraeder Keith Mabbutt har tilsynelad­ende intet med journalist­ik at gøre. Alligevel står han opført som medforfatt­er til 19 af Michael Qureshis artikler gennem de seneste ti år.

som Qureshis medforfatt­er til interviews med store navne som Gareth Bale, Didier Drogba og Wayne Rooney.

I sit fyldige cv på Linkedin naevner han dog intet om en journalist­isk karriere, og en sådan beskrives heller ikke i de omtaler af Mabbutt, man støder på, når man søger på hans navn på internette­t. Keith Mabbutt står heller ikke opført i databasen journalist­ed.com, der rummer navnene på titusindvi­s af britiske journalist­er.

Alt tyder således på, at Michael Qureshi har misbrugt Mabbutt og hans for laengst lukkede firma til egen fordel.

Ekstra Bladet har ad forskellig­e kanaler forsøgt at få kontakt med Keith Mabbutt, og lørdag aften lykkedes det at finde hans telefonnum­mer. Mabbutt besvarede dog ikke vores opkald og reagerede ikke på vore beskeder på hans telefonsva­rer.

Egmont betalte fremsendte fakturaer og overførte penge til en konto, der angivelig tilhørte CVseeMe, selv om virksomhed­en lukkede i november 2013

Qureshi bad ifølge Egmont om at få honorar i udlandet.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Fik lønnen i udlandet
FOTO: CLAUS BONNERUP Fik lønnen i udlandet
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark