Ekstra Bladet

Veninden: Jeg skaelder hende rigtig meget ud

-

Mette Gravholt fyldte 31 i går, og de fem år ekstra på dåbsattest­en betyder helt sikkert også, at stregspill­eren er den voksne i trioen Mulle, Toft & Gravholt.

– De er jo en del yngre end mig og har en helt anden måde at leve deres liv på. Jeg er voksen på nogle områder, så jeg er den sure, der siger: Nu holder I fand’me op. I skal stoppe, hold op med at opføre jer som børn, fortaeller Mette Gravholt.

– Mulle er så sjov. En dejlig pige!

Men den tidligere kaereste har også noteret, at der måske er tegn på, at Mulle springer ud som voksen en dag.

AEldre og staerkere

– Jeg synes, hun har aendret sig, efter hun er kommet til Nykøbing. Hun er blevet mere bevidst om, hvad hun vil og ikke vil, hvem hun er, og hvad hun vil finde sig i. Hun er blevet aeldre og staerkere til at sige fra. Jeg behøver ikke gribe ind så tit.

– Hun er fantastisk. Hvis hun bare kunne laere at blive en lille smule mere egoistisk! Altså … Hun er jo enebarn, så hun er vant til, at det skal gå efter hendes hoved – men der er bare nogle situatione­r, hvor hun ikke saetter sig selv højt nok i vaerdi. Hun taenker: Det kan jeg da godt lige gøre, og jeg siger bare: Nej! Det kan du da ikke – eller det der skal du da i hvert fald have nogle penge for, siger Mette Gravholt.

– Hun taenker ikke på, at hun er et stort navn eller noget som helst. Ikke fordi hun er usikker – hun har bare ikke saerligt høje tanker om sig selv, hun er bare Mulle.

– Er det aergerligt, hun ikke har mere leder-gen i sig?

– Nej, ikke i forhold til at vaere leder. Men det er aergerligt, hun ikke har mere selvtillid, end det er tilfaeldet. Det betyder jo i spillet på banen, at hun nogle gange ikke kører selv – selv om der er plads. Hun er så megagod, men taenker: Det kan jeg ikke, siger Mette Gravholt.

– Nogle gange skal andre konstant fortaelle hende, hvad hun kan – andre gange kører det bare for hende, og hun laver ti mål på ti forsøg. Fordi hun ikke taenker over det. Men helt generelt ville lidt mere selvtillid stå godt til hende.

– Er det et tema, du tit tager op?

– Ja. Men nogle gange er det også dumt at italesaett­e det for voldsomt over for hende – hun skal bare VAERE i det og føle det. Men jeg forsøger da hele tiden at fortaelle hende, hvor god og sej, hun er, og at folk ikke kan holde hende, hvis hun bare kommer med 100 procent.

– Du skaelder hende også tit ud!

– Jeg skaelder hende rigtig meget ud – og hun skaelder mig ud. Men hvor hun sidder og siger det, er jeg én, der råber. Folk siger, vi skal lade vaere, men ved du hvad … Det er sådan, vi altid har vaeret, og det er sådan, vi fungerer bedst.

– Og vi skal ikke vaere bekymrede?

– I skal ikke blande jer i det overhovede­t! Og det tør folk heller ikke laengere. Vi er nu også blevet bedre til ikke at blive så hidsige, som vi blev for tre år siden. På den måde er det blevet meget bedre.

– Ligger der en ledertype på lur i hende?

– Ja, men hun er det på sin måde. Hun er ikke typen, der går ind og siger: Nu skal I alle sammen høre efter, hvad jeg siger. Det KAN hun godt, hvis hun er i det mode, men ellers er hun mest leder på den måde, at hun går forrest med sit spil, sin udstråling og energi. Og så kan man ellers følge trop. Så er der nogle andre, der nørder med de helt bittesmå taktiske finesser, og det er ikke altid der, hun går forrest.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark