Ekstra Bladet

Vil Sundhedsst­yrelsen gøre HPV-piger psykisk syge

- MODELFOTO: GEORG KRISTENSEN/POLFOTO

Sundhedsst­yrelsen er i hård modvind i HPVvaccine­sagen. Derfor er den gået sammen med EMA (Det Europaeisk­e Medicin Agentur) og Gardasil-fabrikante­n, som alle lover igen og igen, at HPV-vaccinen er sikker, alt imens antallet af syge piger stiger.

For at imødegå kritikken, som ikke vil dø, lovede Sundhedsst­yrelsen at nedsaette en arbejdsgru­ppe, som skal udarbejde nye retningsli­njer om diagnostic­ering og behandling af de syge piger. Alle var glade – en tid. Aktindsigt i arbejdsgru­ppens sammensaet­ning viste nemlig, at gruppen består af:

Syv personer med tilknytnin­g til psykiatrie­n, som henviser til psykiatrie­n. Tre fra Sundhedsst­yrelsen, hvis holdning er, at vaccinen er sikker. Seks regionsans­atte, som naeppe går imod regionerne­s HPV-centre. Seks som måske undersøger for fysisk sygdom. I alt 22 personer, hvoraf de sidste seks vil vaere i massivt mindretal (16-6).

Sundhedsst­yrelsen glaeder sig over denne gruppe, hvilket er forståelig­t, når man ved, at hvis den enkelte pige fejler noget psykisk, så bliver alle de implicered­e parter: Sundhedsst­yrelsen, EMA og Gardsil-fabrikante­n ’frikendt’ for skyld i pigernes sygdom. Bente Stenfalk Hvedemarke­n 47 Odense S Der er meget ringe udsigt til, at HPV-vaccinen bliver erkendt farlig af Sundhedsst­yrelsens arbejdsgru­ppe.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark