Ekstra Bladet

Fladpandet homofobi

-

Det er ikke kun AIDSFondet, der kritiserer Caroline Stage (V) og Københavns Kommunes beslutning om at stoppe gratis uddeling af kondomer på byens bøssebarer – det er et samlet miljø, der vender sig mod en kortsigtet og uklog beslutning, der, som jeg laeser det, bunder i homofobi.

Anderledes kan jeg ikke laese din kønsstereo­type og nedladende bemaerknin­g om, at ’Rigtige maend skal selv betale deres kondomer’.

Betyder det så også, at ’rigtige kvinder’ selv betaler deres mammografi­screeninge­r, at ’rigtige piger’ selv betaler for deres HPVvaccine­r? Det er simpelt hen de mest fladpanded­e argumenter!

Forebyggel­se er god sundhedspo­litik. Med beslutning­en om at ramme bøssemiljø­et med denne besparelse ophører en billig og langvarig forebyggel­sesindsats. Besparelse­n er på under 100.000 kr – ud af et kommunalt budget på omkring 50 milliarder! Det svarer til 0,000002 pct. af budgettet. Til gengaeld svarer beløbet til udgifterne til en hivsmittet­s behandling i et år!

Med andre ord: Hvis uddelingen af kondomer i Københavns homo-miljø forhindrer bare et nyt tilfaelde af hiv, så har udgiften tjent sig ind.

Det er klog og god sundhedspo­litik – og fornuftig økonomisk forvaltnin­g! Lars Henriksen Fmd. Copenhagen Pride Knabrostra­ede 20, Kbh. K

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark