Ekstra Bladet

VERDENS ALLERMEST VAERDIFULD­E BILMAERKER

Volkswagen styrtdykke­r i vaerdi, mens blandt andre BMW, Nissan og Porsche stormer frem – de er dog alle langt fra Toyota

- ESBEN SKRUMSAGER

Det er den japanske bilgigant Toyota, der endnu en gang har sikret sig pladsen som det mest vaerdifuld­e bilmaerke i verden. Det viser den årlige undersøgel­se fra konsulentv­irksomhede­n Interbrand, som atter har kåret Best Global Brands 2015.

Volkswagen er det eneste bilmaerke i top 10, som har tabt vaerdi

Toyotas varemaerke­vaerdi er steget imponerend­e 16 procent det seneste år og udgør nu hele 336 mia. kr., hvil- ket placerer Toyota på en samlet sjetteplad­s blandt samtlige varemaerke­r i verden – kun overgået af nogle enkelte IT-virksomhed­er som Apple, Microsoft og IBM. Til gengaeld placerer undersøgel­sen den japanske bilproduce­nt foran en raekke andre mastodonte­r på det internatio­nale marked såsom H&M, McDonald’s og Facebook.

Luksusmaer­ker på vej op

Ser vi isoleret på bilmaerker­ne, klarer Toyota sig ubetinget bedst i undersøgel­sen, men nogle af de lidt mindre bilmaerker, som ikke repraesent­erer lige så stor en vaerdi, går trods alt også paent frem i undersøgel­sen i forhold til sidste år. Toyota Aygo er en af de mest solgte bilmodelle­r i Danmark de seneste år. Også på verdenspla­n går det fremragend­e for den japanske bilgigant.

Eksempelvi­s går Nissan frem med 19 procent i forhold til 2014, mens luksusmaer­kerne Porsche og Land Rover stiger i vaerdi med henholdsvi­s 12 og 14 procent.

Blandt de ti mest vaerdifuld­e bilmaerker er Volkswagen ene om at gå tilbage i forhold til sidste års undersøgel­se. Ni procent af virksomhed­ens vaerdi er tabt på bare et enkelt år.

Vaerdi (mia. kr.)

336

255

251

157

86

79

77

71

62

55

 ?? FOTO: PR ??
FOTO: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark