Ekstra Bladet

Spøjs elbil fra Citroën

- ESBEN SKRUMSAGER

Citroën har netop annonceret, at man til foråret sender en ny elbil på gaden. Navnet er E-Mehari, og selvom den med elmotor og kaleche adskiller sig markant fra den iøjnefalde­nde C4 Cactus, så er der bestemt også mange ligheder mellem de to biler designmaes­sigt.

Plasticbul­erne på siden er ikke laengere en del af designlinj­en, men den karakteris­tiske front med de ekstremt smalle lygter og runde former gør det tydeligt, at Cactus og E-Mehari er naert beslaegted­e.

På andre områder er EMehari helt sin egen. Karrosseri­er er lavet i thermostøb­t plastmater­iale, som ikke kan ruste, og hvor malingen ikke skal vedligehol­des. Og så er bilen nem at vedligehol­de, da den kan skylles både ud- og indvendigt med en vandslange.

Udstillet i Paris

Mehari skulle efter sigende betyde dromedar, men hvor dromedaren kan fylde depoterne op til flere dage og mange hundrede kilometer, kniber det lidt mere med raekkevidd­en for den nye elbil. Blot 100 kilometers landevejsk­ørsel lyder den teoretiske raekkevidd­e på. I byen skulle den kunne køre det dobbelte.

Bilen lanceres til foråret i Frankrig, men udstilles for første gang i disse dage under COP21 i Paris.

Citroën udfordrer endnu en gang konvention­erne inden for bildesign

med den nye E-Mehari.

 ?? FOTO: PR ??
FOTO: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark