Ekstra Bladet

– Kan man lade vaere med det?

-

– De negative tanker kan man godt skubbe til side. Det bliver man nødt til, og det er i hvert fald sådan noget, jeg arbejder med, så jeg ikke kommer til at køre mig selv helt ned – eller op i et alt for

– Jeg er blevet staerkere. Jeg har arbejdet meget med min fysik de sidste to år – jeg kan godt li’ at have en krop, der er godt og grundigt veltraenet.

– Nu spørger man jo ikke om en dames vaegt … – Jamen, det må du gerne. – Hvad vejer du? – Omkring 78 kilo. Det er det højeste, jeg har vejet, og jeg var nok nede på 74 kilo for to år siden. Jeg har bygget en del muskler på. Min fedtprocen­t er steget lidt, og jeg synes faktisk, jeg har spillet bedre efter det. Jeg er ikke så fedtprocen­ts-forskraekk­et, siger hun og griner.

– Er det udtagelsen til VM, der har boostet selvtillid­en?

– Jeg spiller med meget selvtillid i øjeblikket, og jeg synes, jeg har budt mig til, når chancen var der. Det gik godt i Spanien, det er gået godt i klubben på det seneste, så jeg har egentlig bygget selvtillid på over det sidste stykke tid. Jeg tror bare, jeg har fundet mig godt til rette og spiller med en stor portion ro i maven, siger hun.

– Men det kan godt vaere, det skyldes udtagelsen. Det kan godt vaere, den gav mig det sidste spark, siger landsholde­ts benjamin, der for to år siden flyttede fra hjemmet i Hedehusene og nu deler en lejlighed i København Nordvest med en veninde – og bestemt IKKE giver den som kogekone!

– Jeg kan godt, men jeg laver de samme tre retter hver gang. Jeg er rigtig god til at koge pasta, og med lidt ketchup og kylling eller kødsovs ovenpå kører det rigtig fint, siger hun, det tidligere var kendt for sine enorme madpakker under transporte­n mellem hjem, skole og klub.

På landsholde­t deler hun vaerelse med holdets naestyngst­e – klubkammer­aten og navnesøste­ren Anne Mette Pedersen – på det, de andre kalder ungdoms- eller teenagevae­relset. – De siger, der roder lidt! – Jaeh, vi kalder det nu organisere­t rod. Vi ved jo, hvor vores ting er. Der er en sti, så man kan komme ud på toilettet og ind i seng igen.

Til gengaeld er der ikke tid til at rode rundt, når Danmarks VM-skaebne og OLchancer står på spil i Boxen mod Sverige søndag aften.

– Det bliver jo fedt. Det er en drøm at spille så vigtige kampe foran sådan et publikum, så det skal man da nyde, siger Anne Mette Hansen, der ud over sin gravide klubkammer­at Edijana Dafe, der måtte melde afbud på grund af den kommende tvillingef­ødsel, ikke har noget specielt forhold til de mange svenske spillere i Danmark.

– Jeg spiller mod dem og kender dem, som jeg kender alle mulige andre spillere.

Jeg spiller mod dem og kender dem, som jeg kender alle mulige andre spillere. Jeg har ikke noget mod svenskere. Vi skal bare slå dem!

Jeg har ikke noget mod svenskere. Vi skal bare slå dem!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark