Ekstra Bladet

PROFILER Linnea Torstenson

-

(billedet), p.t. CSM Bucuresti, Rumaenien, med en fortid i GOG, Aalborg DH, FCM og Viborg er ’profilen’, som skal på banen trods en ’lårkage’ (traelår). POLFOTO

STJERNER Isabelle Gulldén, tidligere Viborg, Jamina Roberts og Nathalie Hagman, begge Tvis Holstebro, samt Sabina Jacobsen, FCM er alle kendt fra dameligaen.

UDFORDRING At komme igennem det traditione­lle staerke svenske 6-0-forsvar, som på det seneste er begyndt at spille med såkaldte ’stødende’ backer.

LØSNINGEN Kan vaere skud fra distancen eller spil ud over fløjene.

TRAENERE Lars Thomas Sivertsson og Ulf Sivertsson.

Mens kvinderne til den tid er så langt fremme i VM, at deltagerla­ndene kendes, falder de sidste brikker først på plads hos maendene til EM i Polen i januar.

Danmark har tidligere måttet ’aflyse’ en OL-kvalifikat­ion, fordi Danmarks maend med et europamest­erskab har kvalificer­et sig direkte til OL.

Hvis det kommer til at gå som i 2012 med både kvinder og maend til OL i London, har sportschef Ulrik Wilbek fået stillet omkring 2,5 mio. kr. til rådighed til forberedel­ser, så samlet set kan Dansk Håndbold Forbund komme til at bruge 3,5 mio. kr. på den olympiske drøm.

Støtte deles i to

Den eneste ekstraordi­naere indtaegt er 350.000 kr. pr. hold i såkaldte IOC-penge fra Det Internatio­nale Håndbold Forbund.

Mens der er penge i spil i Der er naeppe tvivl om, at håndboldkv­inderne vil juble efter en sejr over Sverige i aften, men økonomisk set er der ingen gevinst i det for DHF. Tvaertimod.

OL-sammenhaen­g, vil håndbolden­s tilskud fra Team Danmark ikke blive påvirket af succes eller fiasko ved VM i Herning.

Den årlige støtte på over 11 mio. kr. er for laengst aftalt for 2016 og 2017, og da man ikke skelner mellem maend og kvinder, men håndbold under et, vil en sejr til kvinderne over Sverige fortsat betyde, at støtten fortsat skal deles i to.

– Hvis det ene landshold er

ude, er der naturligvi­s flere penge til det andet, siger Ulrik Wilbek.

Eller sagt på en anden måde:

Hvis Danmarks kvinder i aften taber 1/8-finalen til Sverige og ikke skal spille OL-kvalifikat­ion, vil maendene, der allerede er sikret deltagelse i OL-kvalifikat­ion med 5. pladsen ved VM i Qatar, få flere Team Danmarkpen­ge at gøre godt med.

 ??  ?? Kun sportslig jubel
Kun sportslig jubel

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark