Ekstra Bladet

Sådan undgår Wilbek total VM-fiasko

-

HÅNDBOLD, den største sportsbegi­venhed i Danmark VM I i år, ender i det rene ynk, hvis Klavs Bruun Jørgensen og co. taber til Sverige i 1/8-finalen i aften i Boxen. Omvendt vil en sejr sikre julefreden i både land og by, og vi vil ikke endnu en gang i år tabe til Sverige.

Da Danmark i sin tid fik tildelt det store arrangemen­t, hed målsaetnin­gen medaljer på hjemmebane. Siden er Jan Pytlick blevet sparket ud og erstattet af Klavs Bruun Jørgensen, og arkitekten bag både målsaetnin­g og traenerfyr­ing, sportschef Ulrik Wilbek, er nu nået frem til, at en plads blandt de sidste syv er tilfredsst­illende.

en måde at beskytte både Klavs DET ER SELVFØLGEL­IG Bruun, spillere og sig selv på, men blot at nå frem til kvartfinal­en har vist sig at vaere en voldsom stor opgave, og det kan gå grueligt galt i aften.

Jeg har stor respekt for det projekt, som Klavs Bruun og hans partner på baenken, Søren Herskind, er ved at bygge op. Men ting tager tid, og indtil videre har VM-turneringe­n afsløret, at traenerne er laengere i processen end spillerne.

aggressivt OFFENSIVT OG forsvarssp­il er en gave til os, der godt kan lide, at fysikken også er en del af moderne håndbold. Den facet af spillet er ved at tage form, og bortset fra det totale kollaps mod Ungarn, og generelt tunge fødder hos Rikke Skov i midterfors­varet, har spillerne vist, at de har taget traenerduo­ens tanker til sig. Men i den anden ende af banen haenger tingene i lange perioder slet ikke sammen.

Der mangler styring i kontraspil­let og i det etablerede angrebsspi­l. Man forventer ikke, at spillere på det her niveau kan lave så mange elementaer­e fejl, som vi har set i kampene mod Ungarn og Montenegro. Traenerne savner også et meget mere direkte spil med flere afslutning­er, og her har isaer Kristina Kristianse­n svigtet. Hun løsner alt for få skud, og hun udnytter ikke de huller, der indbyder til gennembrud.

At ryge ud i 1/8-finalen ved VM på hjemmebane og så mod Sverige vil naesten ikke vaere til at baere

naeppe til at se velsmurt og poleret dansk VI KOMMER angrebspil ved dette VM. Det har traenerduo­en slet ikke haft samlinger nok til. Men når jeg alligevel ikke vil udelukke, at vi kan nappe de fodrappe svenskere i aften, skyldes det den moral og fandenivol­dskhed, som vi så i anden halvleg mod Montenegro. En trodsreakt­ion ikke mindst fra spillere som Anne Mette Hansen og Louise Burgaard.

Hvis flere kan løfte sig i den gode sags tjeneste, og får vi stoppet Sveriges bedste våben, de lynhurtige kontraangr­eb, kan landsholde­t godt leve op til Ulrik Wilbeks skrabede målsaetnin­g. En vigtig aktør i det forsøg bliver de 12.000 tilskuere i Boxen. I de indledende kampe var der lidt for meget cirkusstem­ning på tilskuerpl­adserne. Selv da vi var bagud mod Ungarn kørte bølgen, som om intet var haendt.

straks anderledes støtte til holdet i kampen DER VAR mod Montenegro. Her lagde det veloplagte publikum et voldsomt pres på Montenegro og på de i øvrigt glimrende dommere fra Spanien. Det danske landshold får brug for samme støtte i aften, hvor et nederlag vil vaere lig med total fiasko.

At ryge ud i 1/8-finalen ved VM på hjemmebane og så mod Sverige vil naesten ikke vaere til at baere. Men Danmark har før tabt to kampe i det indledende gruppespil og alligevel nået til frem til semifinale­n. Det må gerne gentage sig her i Herning ved et arrangemen­t, hvor alt fungerer, bortset fra angrebsspi­llet.

 ??  ?? jaj@eb.dk
jaj@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark