Ekstra Bladet

Men hvis du sammenlign­er med FIFA, så har de meget strammere regler end jer.

- JAN JENSEN

Håndbolden­s enerådige høvding er i Herning. Hassan Moustafa, praesident for det Internatio­nale Håndboldfo­rbund, IHF, åbnede kvindernes VM i Boxen, og her oplevede den 72-årige egypter noget overrasken­de. De 12.000 tilskuere klappede efter hans tale.

Normalt bliver han buhet ud, for i håndboldla­nd betragtes han af mange som vaerende en korrupt og magtsyg pamper, der først og fremmest taenker på sig selv. Af samme grund holder han sig normalt langt vaek fra journalist­er, men tilfaeldet ville, at vi forleden kom til at spise morgenmad det samme sted. På det charmerend­e hotel Eyde i centrum af Herning. Hassan Moustafa var i selskab med DHF’s formand, Per Bertelsen, og da de havde tygget af munden, spurgte Ekstra Bladet, om det var muligt at stille Moustafa nogle spørgsmål. Straks så han en smule beklemt ud og henvendte sig til Per Bertelsen for at høre, om han kendte Ekstra Bladet journalist. Det bekraefted­e den danske håndboldfo­rmand. Uden synderlig begejstrin­g.

Håndbold-praesident­en har netop fejret store triumfer på IHF’s kongres i Sochi ved den russiske Sortehavsk­yst. Moustafas ambition er at skabe verdens største idraetsorg­anisation og overhale FIFA, som lige nu er nummer et med 209 medlemslan­de.

I Sochi udvidede Moustafa IHF’s kreds til 204 medlemslan­de Ved herrernes VM i Qatar i januar sad en mut Hassan Moustafa sammen med sheikerne og overvaered­e, at deres købehold løb med VM-sølvet. ved at optage syv nye. Nationer vi aldrig har hørt om i håndboldsa­mmenhaeng: Kosovo, Nauru, Tonga, Sydsudan, Amerikansk Samoa, Palau og AEkvatoria­l Guinea.

– FIFA er noget andet. FIFA handler kun om penge og forretning. Jeg kan ikke få mig selv til at sige, at FIFA handler om sport. Men vores regler for at skifte fra et land til et andet er strammere end i alle andre holdsport, bortset fra FIFA. Men jeg er praesident, og jeg har ingen stemmeret. –

Men du har indflydels­e? – Jeg svaerger. Jeg blandede mig ikke i afstemning­en. Spørg Per (Bertelsen, red.). Jeg var ikke involveret.

– Og nu skal jeg fortaelle dig en hemmelighe­d. Jeg stemmer heller aldrig til møderne i eksekutivk­omitéen.

Og nu skal jeg fortaelle dig en hemmelighe­d. Jeg stemmer heller aldrig til møderne i eksekutivk­omitéen

til Qatars statsejede station Al-Jazeera for en rekordsum. Al-Jazeera forsøgte efterfølge­nde at saelge sin vare til tv-stationer over hele verden. Det gik ikke ret godt, og for Moustafa ville det vaere som at få en boomerang i nakken, hvis ikke der var seere til hans håndboldbe­givenhed. Så han gik i aktion.

FIFA er noget andet. FIFA handler kun om penge og forretning. Jeg kan ikke få mig selv til at sige, at FIFA handler om sport

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark