Ekstra Bladet

– Har I virkelig penge til alle disse aktivitete­r? For nu at vende tilbage til spørgsmåle­t. Du har vaeret i Boxen i Herning og set det danske landshold. Kvinder, der alle er født i Danmark, og som de 12.000 tilskuere er stolte af. Forstår du ikke den for

-

– Da jeg begyndte som praesident, havde IHF indtaegter på 55 millioner kroner. Frem mod 2017 vil vi have tv- og andre indtaegter for mere end en milliard kroner.

– Men det er ikke mine penge. Det er medlemslan­denes penge. Det er vores opgave at udvikle og promovere spillet. Før jeg kom til, var håndbold kun et europaeisk spil. Nu har vi Qatar, Argentina, Brasilien, Egypten, Tunesien, Angola, Chile.

– Jo, men kongressen tog hensyn til den menneskeli­ge side. Spillerne skal kunne vaelge frit. Hvis en spiller har vaeret på det danske landshold og ikke laengere er det og i stedet kan komme til at spille på et andet lands landshold, skal han have lov til det. Det er en menneskeli­g ting, og hvis han også kan tjene penge på det, er det hans ret. Derfor stemte kongressen forslaget ned.

– Men jeg svaerger igen. Jeg blandede mig ikke i beslutning­en. Jeg laenede mig tilbage og lod andre tage sig af sagen, siger Hassan Moustafa og laener sig tilbage i stolen i morgenmads­restaurant­en.

Han fastholder, at han stort set ikke blander sig i noget som helst. Virkelighe­den viser noget andet.

Forud for herrernes VM i Qatar i januar i år solgte Hassan Moustafa tv-rettighede­rne

Tyskland havde ikke kvalificer­et sig til slutrunden, men vores sydlige nabo med 80 millioner indbyggere og en fantastisk håndboldku­ltur er for stort et tv-marked til ikke at vaere med ved VM.

Moustafa fiksede, at Tyskland kom med på bekostning af Australien, som ellers havde kvalificer­et sig, men som er en lilleput i håndboldve­rdenen og uden tvtaekke.

Aftalen med Al-Jazeera er formidabel. Hele 610 millioner kroner har Qatar-stationen betalt for herrernes VM i 2015 og i 2017 i Frankrig samt for kvindernes VM i samme periode i Danmark og Tyskland.

På kongressen i Sochi blev sagen om Australien rejst. Det blev foreslået, at når et land først har kvalificer­et sig til VM, så kan det ikke udelukkes igen. Forslaget blev stemt ned. –

Kan du forklare, hvorfor det blev stemt ned, og hvorfor Australien ikke måtte deltage ved VM?

– Du er journalist, og jeg respektere­r dit spørgsmål. Det var min idé at fjerne Au- stralien. Og det var korrekt. Ingen ønsker at se kampe, som ender med 20, 30 eller 40 måls forskel. Det ville vaere ødelaeggen­de for VM’s image. Vi har brugt mange penge på australsk håndbold. Men vi har ikke fået resultater ud af det. de har ikke udviklet sig, siger Hassan Moustafa.

Ved det igangvaere­nde VM i Danmark har vi set Norge slå Puerto Rico 39-13, Brasilien bankede Congo 26-11, Holland slog Kina 42-21, Rumaenien smadrede Puerto Rico 47-14, Spanien legede med Kasakhstan og vandt 4711. Det er naeppe godt for håndbolden­s image.

HHÅ til me se pe sp

aft I2 ma vo de eje in es

TO mi sk

jaj@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark