Ekstra Bladet

Hassan Moustafas uhyrlighed­er

-

er selv voldsomt ÅNDBOLDENS FØRSTEMAND lfreds med sine tv-aftaler med Al-Jazeera, en i andre kredse er begejstrin­gen begraent. Ingen kan nemlig vide sig sikker på, at engene bliver brugt til at udvikle håndboldpi­llet. Hassan Moustafa har tidligere lavet gode tvtaler, som også er kommet ham selv til gode. 2007 tegnede han en aftale med marketingf­iraet Sportfive. Sagen udløste en sjaeldent oldsom kritik fra IOC’s davaerende praesient, Jacques Rogge. Der skete nemlig det endommelig­e, at Moustafa fik sat 4,5 mio. kr. d på sin private konto. Uetisk, kaldte JacquRogge affaeren.

var den gal igen. Moustafas gavilde O ÅR EFTER forhandlin­gspartner hos Sportfive var kiftet til konkurrent­en UFA Sport, som måpaeiske derfor fik den nye tv-aftale med IHF.

Dengang lød prisen på 365 millioner kroner, og igen fik egypteren personligt glaede af aftalen. Han gik fra at vaere en såkaldt frivillig leder med et salaer på 180.000 kroner til at blive praesident på fuld tid med en årlig gage på tre millioner kroner.

han lejlighede­n til at SAMTIDIG BENYTTEDE flytte fra Kairo til IHF’s hovedkvart­er i Basel i Schweiz, hvor skattetryk­ket ikke er voldsomt tyngende.

Med tv-aftalen med Al-Jazeera har Hassan Moustafa sat alle tiders rekord, men det er ikke ensbetyden­de med, at vi får bedre håndbold. I dag taeller IHF 204 medlemslan­de, men det er stadig meget få nationer, der dominerer spillet. De hidtidige tv-aftaler har ikke udmøntet sig i spillemaes­sige revolution­er.

De europaeisk­e nationer dominerer med Brasilien og Sydkorea som undtagelse­r hos kvinderne. De øvrige lande uden for Europa er kanonføde.

forskellen mellem Europa I HERREHÅNDB­OLD ER og den øvrige verden endnu mere udtalt. Med Qatars købehold som en undtagelse har ingen uden for Europa nogen sinde vundet VM-medaljer. Tunesien og Egypten har stukket hovedet frem, men ellers møder de euroske lande ingen modstand fra den øvrige verden ved VM og OL.

Derfor er det svaert at forstå, hvordan Moustafa har fået overbevist Al-Jazeera om, at han har en vare, der er 610 millioner kroner vaerd over fire år. Sammenlign­er vi med de tidligere tv-aftaler, som IHF har indgået, så er den med al-Jazeera af en anden verden.

Hassan Moustafa har tidligere lavet gode tv-aftaler, som også er kommet ham selv til gode

i Qatar i oktober 2013 blev PÅ IHF’s KONGRES Hassan Moustafa genvalgt som praesident for en ny fireårig periode. Der var ingen modkandida­ter, for sammen med praesident­en for det asiatiske håndboldfo­rbund, sheik al-Sabah fra Kuwait, har Moustafa styr på flertallet blandt de stemmebere­ttigede, som han har lovet bolde og mål, så de kan spille beach-håndbold på deres mange strande.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark