Ekstra Bladet

DØDENS GRUPPE

- Gisle@eb.dk

Ydermere er den videre vej frem fra Gruppe E også yderst vanskelig.

Gruppevind­eren møder en gruppetoer i 1/8-finalen og risikerer at møde en gruppeette­r allerede i kvartfinal­en, mens gruppetoer­en møder gruppeette­ren fra F. Til sammenlig møder vinderen af Gruppe A en gruppetree­r i 1/8-finalen og en toer i kvartfinal­en, mens nummer to i Gruppe A møder en anden gruppetoer i 1/8-finalen.

Det viser, at der en skaevhed i det nye system, og ifølge det amerikansk­e site Scribd er holdene i Gruppe E’s chance for at nå finalen 28 pct. lavere end holdene i Gruppe A.

Kunne ikke blive vaerre

Flere kalder da også allerede Gruppe E for dødens gruppe, og den irske landstraen­er Martin O’Neill jublede heller ikke ligefrem i Paris:

– Det kunne ikke blive hårdere. Italien som burde have vaeret i seedningsl­ag 1, det bedst rangerede hold i verden (Belgien, red.) plus Sverige. Det er noget at se frem til for fansene, men det kunne ikke blive vaerre.

Det blev en hård lodtraekni­ng. Men det er også en spaendende gruppe

Erik Hamrén

Den italienske traener Antonio Conte smed straks favoritvae­rdigheden i gruppen over til belgierne, som han ser blandt EM’s favoritter.

– Og så vurderer jeg, at det er rimelig lige mellem Sverige, os og Irland. Vi kender alle Zlatans kvaliteter, og Irland er uden tvivl et hold, der spiller med stor passion. Så vi skal vaere forsigtige, sagde Conte.

De to bedste fra de seks grupper går videre sammen med de fire bedste treere. EM sparkes i gang i Paris 10. juni og afsluttes samme sted 10. juli. Sverige var lykkelige, da Zlatan og co, sikrede sig EM-billetten mod Danmark, men nu er jublen forstummet. De blå-gule er havnet i Dødens Gruppe ved sommerens slutrunde.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Jublen forstummet
FOTO: LARS POULSEN Jublen forstummet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark