Ekstra Bladet

JER FUCK SKRIDER JEG -

Vil saelge sit cykelhold, og Bjarne Riis kan stå klar i kulissen

- JONAS S. KRISTIANSE­N

Om et års tid bliver cykelsport­en en stor profil fattigere. På godt og isaer ondt har Oleg Tinkov formået at skabe masser af ramasjang omkring sit cykelhold, først som sponsor og sidenhen som ejer af Tinkoff-Saxo.

Slut efter 2016

Men fra naeste år er det slut med russeren i sporten. Når 2016 går på haeld, vil Tinkov forlade cykelsport­en. Traet af at løbe panden mod muren. Så nu gider han ikke laengere: 2017 er jeg vaek. Ude af cykling. Jeg hopper om bord på mit jetfly, flyver hjem, fokuserer på mine forretning­er og nyder mit liv. Alle dem, som bliver i cykelsport­en, er dem, som sidder i lort til halsen. De er nødt til at forsøge at overleve år efter år og forsøge at overtale sponsorern­e til at bakke op om en sport, der er ikke er baeredygti­g, lyder russerens svada.

Nye forhandlin­ger

Om et år skal vi altså undvaere russerens gøglerier, som isaer i beruset tilstand på Twitter har givet anledning til hovedryste­n i en hel cykelverde­nen, når han har svinet sine ryttere, hvor det isaer er Alberto Contador og Peter Sagan, der har stået for skud for hans mishagsytr­inger.

Den spritaktue­lle udmelding vil uden tvivl saette gang i spekulatio­nerne om et Bjarne Riis-comeback til sporten. Ekstra Bladet kunne tidligere på året fortaelle historien om, at den tidligere holdejer var interesser­et i at købe holdet tilbage fra den mand, som gav ham sparket i foråret i år efter laengere tids uoverensst­emmelser.

Ifølge Ekstra Bladets kilder tilbød Riis Oleg Tinkov at købe hans World Tour-licens og dermed reelt det cykelhold, han solgte til den stenrige russer i december 2013. Måske de forhandlin­ger kan få nye ben at gå på med Tinkovs nye udmelding.

Tinkov vil ikke afvise Riis, hvis han henvender sig igen.

– Jeg er ligeglad med hvem, der køber holdet. Det kan blive Bjarne Riis, hvis han vil have det tilbage.

Alle dem, som bliver i cykelsport­en, er dem, som sidder i lort til halsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark