Ekstra Bladet

FJERDE NYE ROCKERKLUB GØR SIT INDTOG

DANMARK ER RYGMAERKE-MAGNET: På kun tre år har Hells Angels og Bandidos fået skarp konkurrenc­e fra fire indvandrer-rockerklub­ber

- SUNE FISCHER

For tre år siden var der kun Hells Angels og Bandidos i landet. Siden er tre ny klubber kommet til.

Og nu har yderligere en udenlandsk­e rockerklub fået fodfaeste i Danmark. Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder i miljøet.

Her er der tale om klubben Black Jackets, der oprindelig­t har rødder i Tyskland, men som siden har spredt sig ud over Tysklands graenser.

Som ved de tidligere klubåbning­er er der tale om maend med rødder i bandemiljø­et, der iklaeder sig det tyske rygmaerke med bulldog-hovedet.

Ifølge oplysninge­r til Ekstra Bladet er der for hovedmaend­ene i den kommende danske afdeling tale om personer, der tidligere gjorde sig i bande-gruppering­en La Raza. Det gaelder saerligt den kreds, der har rødder i Hedehusene mellem Roskilde og Taastrup.

Black Jackets’ logo.

Politiet bekraefter

Hos Vestegnens Politi bekraeftes oplysninge­rne:

– Jeg kan bekraefte, at vi har en en ny gruppering i politikred­sen. Den er set i Hedehusene og Taastrup, siger Lau Thygesen, efterforsk­ningschef, Vestegnens Politi, til Ekstra Bladet.

Han fortaeller, at politiet har set klubmedlem­mer iklaedt det nye rygmaerke. Ligesom et af medlemmern­e har vist sin praesident-vest frem.

– Umiddelbar­t vurderer vi, at det er for at cementere, at man er i området og, at der er tale om en samlet gruppe. En styrkevisn­ing, siger Lau Thygesen.

Har alle bander

– Det betyder selvfølgel­ig, at vi har en gruppering mere at holde øje med i forhold til kriminalit­et og eventuelle stridighed­er, siger han og tilføjer, at området har politiets fokus.

I forvejen er stort set alle de store rockerklub­ber og bandegrupp­eringer aktive i Vestegnens Politikred­s.

Og selv om der i forhold til Black Jackets ikke er tale om ’spritnye’ kriminelle, men blot gamle kendinge på nye rygmaerker, så kan det ifølge kilder med indsigt i miljøet give gnidninger med andre klubber og gruppering­er. Saerligt i det storkøbenh­avnske område.

– Egentlig kraever hovedmaend­ene i de udenlandsk­e klubber, at tavlen viskes ren i forhold til tidligere konfliktet og fjendskabe­r, før danske bandemedle­mmer får lov at åbne en afdeling i deres navn. Men sådan fungerer det ikke i praksis, siger en kilde i bandemiljø­et.

Af hensyn til egen sikkerhed vil han vaere anonym.

Rygmaerker giver styrke

Og personlige vendettaer i bandemiljø­et er der rigeligt af.

Personligt nag eller lignende kan til enhver tid få konflikter til at flamme op.

Og tendensen synes at vaere, at miljøets aktører iklaeder sig rygmaerker for at vise styrke, vurderer kilder med indsigt i miljøet.

– Det synes at vaere sådan, at man bliver nødt til vaere del af en gruppering, hvis man vil fastholde et område og en position.

Og for tiden søger aktørerne udenlands for der at hente den fornødne rygdaeknin­g.

Omvendt er flere gruppering­er de seneste år opstået og gået i sig selv igen. Det gaelder blandt andet La Raza, hvor flere af Black Jackets-folkene tidligere slog deres folder.

fish@eb.dk

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark