Ekstra Bladet

SVINDLERNE­S USLE METODER

-

De udlejer den samme lejlighed til 15-20 forskellig­e – typisk studerende – som betaler 20.000-40.000 kroner i depositum hver. Men svindleren har blot skaffet sig adgang til en bolig, han slet ikke har råderet over. Når ofrene vil flytte ind, er svindleren, de lejede lejlighede­n af, stukket af.

De lokker talrige boligsøgen­de til at betale depositum og leje til de boliger, svindlerne selv bor i. Boliger, som de typisk ikke har tilladelse til at fremleje. Svindleren påstår at skulle fraflytte, men vedkommend­e bliver. Og pengene er reelt tabt eller vanskelige at få retur. De misbruger det populaere Airbnb. Airbnb beskytter faktisk lejere ved at håndtere alle betalinger gennem et betalingss­ystem på hjemmeside­n. Men svindlere overbevise­r lejerne om, at de skal overføre beløb direkte til svindleren­s konto. Boligen viser sig at tilhøre andre, og pengene er tabt.

De er blevet smidt ud af deres bolig, men annoncerer alligevel efter lejere, som afkraeves depositum og forudbetal­t fremleje til boligen. Hvis lejerne overhovede­t når at flytte ind, bliver de pludselig bliver sat på gaden af fogeden, fordi svindleren – som for laengst er forsvundet

– ikke havde betalt leje.

De reklamerer fra udlandet med billige boliger på danske boligsites. De stjaeler tekst og billeder fra reelle lejemål, som før har vaeret annonceret. Lejemålet er både billigt og med god beliggenhe­d. De lokker så folk til at indbetale eksempelvi­s 5000 kr. til en udenlandsk bank. Penge, de betaler for at få lov til at se boligen. Penge, som haevdes at blive refunderet, hvis man vil leje den. Men det viser, sig, at der ingen bolig er. Pengene er tabt.

Kilde: Lejernes LO, Østjylland­s og Københavns Politi, Boligporta­l m.fl.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark