Ekstra Bladet

EFTER EKSTRA BLADETS OMTALE Qureshis folk gemmer sig

Fup-journalist­en Michael Qureshis engelske forbindels­e er lukket effektivt ned

- BRIAN ASKVIG ANDERS JUNGE ERNST ask@eb.dk; aje@eb.dk

Michael Qureshis engelske forbindels­e, ivaerksaet­teren Keith Mabbutt, lukkede søndag af for enhver kontakt med Ekstra Bladet og ønsker altså ikke at svare på den raekke spørgsmål, der har rejst sig i den opsigtsvae­kkende sag.

Indtil søndag eftermidda­g var Qureshi og Mabbutt forbundet på Twitter som følgere af hinanden, men Mabbutt brød forbindels­en kort efter, at Ekstra Bladet havde lagt endnu en besked på hans telefonsva­rer – den første, hvor vi naevnte Qureshi ved navn.

Penge til job-portal

Samtidig blev Ekstra Bladet blokeret fra at følge Mabbutt og se hans beskeder på det sociale netvaerk.

Også en privat Twitterpro­fil, hvorfra vi lørdag sendte en besked til Mabbutt, har den engelske ivaerksaet­ter blokeret.

Ekstra Bladet har siden fredag forsøgt at indhente en kommentar fra Mabbutt til den saere kendsgerni­ng, at han optraeder som medforfatt­er til en lang raekke af Michael Qureshis interviews med internatio­nale fodboldstj­erner, når han tilsynelad­ende aldrig har beskaeftig­et sig med journalist­ik.

Ejendommel­igt er det også, at Qureshi i november 2011 bad mediekonce­rnen Egmont om at overføre alle honorarer – hans egne og hans ofte opdigtede medforfatt­eres – til Mabbutts jobformidl­ingsfirma CVseeMe i London.

Udbetaling­erne fra Egmont til CVseeMe fortsatte på Qureshis foranledni­ng i flere år, efter at det britiske firma formelt lukkede i november 2013.

Alt dette ønsker Keith Mabbutt altså ikke at kommentere. Mens man i første omgang kunne tro, at Mabbutt var et offer for Qureshis omfattende bedrag, nager den tanke nu, at Mabbutt har noget at skjule.

Hollandsk forbindels­e

Det samme gaelder Qureshis hollandske forbindels­e. Medieburea­uet Hakkie-Tikkie Media har solgt artikler, som var skrevet af journalist­er, som kun eksisterer i Michael Qureshis hoved.

Ekstra Bladet opsøgte i onsdags i Haag indehavere­n af bureauet, Martin Van Zaanen.

I første omgang lod han sig interviewe og optrådte forbløffet og vantro, men da han dagen efter som lovet skulle dokumenter­e, at han var ført bag lyset, var han forsvundet, og han har ikke siden vaeret at traeffe.

Michael Qureshi har ikke ønsket at svare på den stribe af spørgsmål, som Ekstra Bladet skriftligt har forelagt ham. Qureshi bad i 2011 mediekonce­rnen Egmont om at overføre alle honorarer til Mabbutts jobformidl­ingsfirma CVseeMe i London. Efter Ekstra Bladets henvendels­er blokerede Keith Mabbutt os fra at se beskeder på de sociale netvaerk.

 ?? ??
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ??
FOTO: CLAUS BONNERUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark