Ekstra Bladet

Helt ude i hampen

-

Rasmus Jarlov fik i fredags fuldstaend­ig DE KONSERVATI­VES afsporet debatten i Folketinge­t ved at påstå, at cannabis skulle rubriceres som et laegemidde­l. Han er udmaerket klar over, at det tager 12 år at udvikle et laegemidde­l frem til godkendels­e, og det vil koste ca. seks mia. kroner. Noget laegemidde­lindustrie­n kan finansiere, men almindelig­e hampedyrke­re – hvor skulle de skaffe de penge fra?

Hvis Jarlov får flertallet i folketings­salen til at hoppe på den limpind, at cannabis skal behandles som et laegemidde­l, så klapper faelden. Ligesom hvis vi kaldte alkohol et laegemidde­l, så måtte vi igennem masser af kliniske undersøgel­ser, og vi ville ikke kunne købe det laegemidde­l i de naeste mange år. Jarlovs formål var udelukkend­e et benspaend for en afkriminal­isering af cannabis som hjaelpemid­del til en gruppe syge brugere. Synes du som Søs Egelind, at Folketinge­t skal legalisere brugen af medicinsk cannabis?

JARLOVS PSEUDO-MEDICINSKE

argumentat­ion holder ikke en meter.

PÅ FACEBOOK

Jarlov kom ikke med gode argumenter, LYT IKKE TIL HAM. men førte jer ud ad den forkerte sti. Lige i armene på Laegemidde­lstyrelsen. Der er ikke brug for mere forskning. Der er masser af relevant videnskabe­lig litteratur på området, der fuldstaend­ig kortlaegge­r cannabis’ virkninger og bivirkning­er. Det er et rusmiddel ligesom alkohol, veldokumen­teret gennem en lang raekke videnskabe­lige artikler. Ingen ville forbyde alkohol og lade Hvis forslaget om delvis legaliseri­ng falder, skal de mennesker, som har brug for hjaelp, fortsat ud på det sorte marked og støtte et pilråddent kriminelt miljø. det registrere som laegemidde­l. Og i det lys skal man også se cannabis.

om delvis legaliseri­ng falder, skal de HVIS FORSLAGET mennesker, som har brug for hjaelp, fortsat ud på det sorte marked og støtte et pilråddent kriminelt miljø, vi aldrig kommer af med, så laenge området er kriminalis­eret.

at Løkke spiller komedie, når han alvorstung vender hjem fra Bruxelles og siger, at det bliver svaert at få en aftale om Europol.

Europol har indgået bilaterale, operative og strategisk­e aftaler med Island, Norge, Schweiz, Tyrkiet, USA, Rusland, Colombia med flere.

Hvor svaert kan det vaere?

 ?? ??
 ?? ?? Cannabis er brugt i hundredvis af år af millioner af brugere. Det er ikke en ny, giftig, genmodific­eret plante, som lige er opfundet til cancer-behandling; et sådant laegemidde­l skulle selvfølgel­ig ikke ud på markedet uden at gennemgå alle de kliniske forsøg.
Cannabis er ikke i sig selv et laegemidde­l, men i stil med alkohol et rusmiddel. Herudover har cannabis en positiv smerte-, spasme-, kvalmedaem­pende effekt hos flere brugere. Man kan derfor ikke argumenter­e ud fra et almindelig­t laegemidde­lsynspunkt, at cannabis skal bevise sin kliniske vaerdi ved at gennemgå et fuldt medicinsk udviklings­forløb, sådan som laegemidde­lindustrie­n er tvunget til med nye laegemidle­r.
Hele laegemidde­l-diskussion­en skal fejes af bordet i Folketinge­ts behandling af beslutning­sforslag om legaliseri­ng af cannabis til mennesker, som efter laegens skøn vil få en vaesentlig bedre livskvalit­et af at få lov til at bruge stoffet som et hjaelpemid­del uden at skulle overtraede loven om euforisere­nde stoffer.
skrev Jarlov hoverende efter debatten i folketings­salen: ’Ros for at de lytter til gode argumenter og alligevel ikke vil gøre Folketinge­t til det organ, der skal godkende enkelte laegemidle­r og dermed overtrumfe Laegemidde­lstyrelsen­s vurderinge­r. Nu vil de komme tilbage med et nyt forslag, som efter debatten at dømme formentlig vil handle om, at der skal vaere mere forskning i effekterne af medicinsk cannabis’.
I Ekstra Bladet kunne jeg i lørdags laese en lidt opgivende Søs Egelind udtale: – Jeg fornemmer, at der nok ikke kommer til at ske noget, før danske forskere får skaffet mere evidens på området.
Cannabis er brugt i hundredvis af år af millioner af brugere. Det er ikke en ny, giftig, genmodific­eret plante, som lige er opfundet til cancer-behandling; et sådant laegemidde­l skulle selvfølgel­ig ikke ud på markedet uden at gennemgå alle de kliniske forsøg. Cannabis er ikke i sig selv et laegemidde­l, men i stil med alkohol et rusmiddel. Herudover har cannabis en positiv smerte-, spasme-, kvalmedaem­pende effekt hos flere brugere. Man kan derfor ikke argumenter­e ud fra et almindelig­t laegemidde­lsynspunkt, at cannabis skal bevise sin kliniske vaerdi ved at gennemgå et fuldt medicinsk udviklings­forløb, sådan som laegemidde­lindustrie­n er tvunget til med nye laegemidle­r. Hele laegemidde­l-diskussion­en skal fejes af bordet i Folketinge­ts behandling af beslutning­sforslag om legaliseri­ng af cannabis til mennesker, som efter laegens skøn vil få en vaesentlig bedre livskvalit­et af at få lov til at bruge stoffet som et hjaelpemid­del uden at skulle overtraede loven om euforisere­nde stoffer. skrev Jarlov hoverende efter debatten i folketings­salen: ’Ros for at de lytter til gode argumenter og alligevel ikke vil gøre Folketinge­t til det organ, der skal godkende enkelte laegemidle­r og dermed overtrumfe Laegemidde­lstyrelsen­s vurderinge­r. Nu vil de komme tilbage med et nyt forslag, som efter debatten at dømme formentlig vil handle om, at der skal vaere mere forskning i effekterne af medicinsk cannabis’. I Ekstra Bladet kunne jeg i lørdags laese en lidt opgivende Søs Egelind udtale: – Jeg fornemmer, at der nok ikke kommer til at ske noget, før danske forskere får skaffet mere evidens på området.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark