Ekstra Bladet

Sandwich-kongen smører tykt på bankbogen

- PETER JEPPESEN pej@eb.dk

Selv om Danmark lige nu bliver oversvømme­t af udenlandsk­e fastfoodka­eder, betyder det langtfra, at Jeppe Droob – kongen af hvidt brød og ejer og stifter af sandwich-kaeden Sunset Boulevard – må se pengene forlade tanken.

Tvaertimod kan han roligt smøre et ekstra tykt lag smør på brødet uden at måtte frygte at skulle gå fra hus og hjem.

Medfødt ivaerksaet­ter-gen

Danske Koncept Restaurant­er, som ejer sandwich-kaeden, leverede i seneste regnskab et overskud på 23,5 millioner kroner, hvilket betyder, at kassen bugner med 113,7 millioner kroner. Jeppe Droob er eneejer af selskabet, som han startede i 1996, da han åbnede den første sandwichba­r i Odense.

Men det er langtfra kun salat og mayonnaise, som sender millioner ind på Jeppe Droobs bankbog. Han er nemlig søn af en vaskeaegte ivaerksaet­terfamilie: Hans far og farbror var nemlig med til at stifte butikskaed­erne Dansk Discount, hvor de fik etableret 85 butikker, der i 1981 blev solgt til Coop, som derefter gav dem navnet Fakta.

Siden hen har de vaeret inde over en lang raekke kendte virksomhed­er. De har vaeret medejere af lampeprodu­centen Louis Poulsen og Løgstør Parkhotel og har rettighede­rne til franchise-kaeden Pizza Hut i Danmark. I dag er familien hovedrig. Ekstra Bladet har gennemgået familiens virksomhed­er, og heraf fremgår det, at gennem selskabern­e Holdingsel­skabet af 1. september

Jeppe Droob lever fedt af sin sandwich-kaede.

1987 Esbjerg ApS er den Esbjerg-baserede familie er god for 886 millioner kroner.

Jeppe Droob ejer 30 procent af Holdingsel­skabet af

1. september, som netop er kommet med regnskab, hvilket svarer til til en vaerdi af 126 millioner kroner. Dermed er han god for cirka 240 millioner kroner.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at komme igennem til Jeppe Droob.

 ?? FOTO: THORKILD AMDI ??
FOTO: THORKILD AMDI
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark