Ekstra Bladet

Brian Sandsaek

- Hagar@eb.dk

Man bliver ikke nomineret til Ekstra Bladets Nytårstors­k, fordi man er vanekrimin­el og dømt for både vold og narko. Men Gucci-rockeren Brian Sandberg har gennem året opført sig så kvajet og tumpet, at det naermest råber på den store fisk.

Nu kalder jeg ham rocker, men manden haevder selv, at det begreb er opfundet af politi og medier. Bandidos, Hells Angels med flere er bare klubber for mennesker, der er glade for motorcykle­r.

Men så vidt jeg kan se, opfører de sig nu anderledes end automobilk­lubber f.eks.

Bad standing

TV3 ville lave en tv-serie med Sandberg i hovedrolle­n. Han havde i seks måneder haft et kamerahold med sig, hvor han stod og gik og lavede inkassofor­retninger på folk, som han mente skyldte ham penge.

Hvad betyder en smule historiefo­rfalskning, hvis man bare holder sig gode venner med motorcykel­entusiaste­rne

Nu har jeg ikke selv set udsendelse­rne, som da også fik ret dårlige anmeldelse­r, men jeg forstår, at Sandberg ikke er den mest oplagte mand at låne penge af. Renten er 25 procent, og han er temmelig insisteren­de, når pengene skal inddrives.

Men kort før TV3’s udsendelse­sraekke skulle starte, blev han smidt ud af Bandidos i ’bad standing’. Det betyder, at han skal se sig over skulderen, når han faerdes ude. Mange vil gerne slå til Sandsaekke­n, og han kan aldrig vide, hvornår der kommer en motorcykel-entusiast farende for at hilse grundigt på ham.

Samtidig skulle han aflevere sit rygmaerke og vistnok også få malet nogle Bandidos-tatovering­er over. Den slags har han erfaring med. I 1998 blev han smidt ud af Hells Angels i bad standing og måtte dengang få en del HA-tatovering­er overmalet.

Han kom siden ind i Hells Angels igen og gik ud endnu en gang, hvorefter han blev medlem af Bandidos. Lidt som når en fodboldspi­ller går fra Brøndby til FC København – bare mere farligt for knaeskalle­rne.

Saftig samtale

Sandberg blev kylet ud af Bandidos, fordi han havde ført en saftig samtale på Facebook med en kvinde, der tidligere var sammen med en anden Bandidosro­cker. Sådan noget må man ikke blandt folk, der er glade for motorcykle­r.

TV3’s serie med Sandberg blev lidt løjerlig, fordi alt, der havde med Bandidos at gøre – rygmaerker, logoer, medlemmern­e – var sløret. Hvad betyder en smule historiefo­rfalskning, hvis man bare holder sig gode venner med motorcykel-entusiaste­rne?

Efter udsmidning­en holdt Sandberg en ukarakteri­stisk lav profil – men det gik hurtig over, og siden har han mest haeldt vand ud af de iøjnefalde­nde ører.

Grotesk

Først jamrede han på Facebook over, at han ikke kunne få en lejlighed:

’Hvad sker der med dem, der udlejer lejlighede­r? Det hjaelper tilsynelad­ende ikke, at jeg er ude af miljøet. Det er en grotesk situation og naermest skraemmend­e.’

Jeg kender andre, der heller ikke kan få en lejlighed i København. Traels er det, men jeg har ikke lige taenkt over, at det også skulle vaere skraemmend­e.

Så ville han arbejde med udsatte unge. Det blev der heller ikke noget af, og et overvaelde­nde flertal af Ekstra Bladets laesere var da også mest imod den tanke.

Og så klynkede han over, at han ikke kan rejse til for eksempel USA, Canada og Australien, fordi han er registrere­t som rocker-relateret.

Vognmand i Slagelse

På et møde i VU (!) i Aalborg blev Sandberg spurgt, om han ville anbefale sin søn i blive rocker. Han svarede

– og lad venligst vaere med at bryde ud i en kendt sang i den forbindels­e:

– Som ung var jeg traet af min fars vognmandsf­orretning i Slagelse. Så lad os nu se. Men hvis han vaelger det, vil jeg rådgive ham.

Han kunne jo også råde ham fra den idé. Sandbergs egen karriere er bevis på, at der kan vaere meget mere fornuft i at vaere for eksempel vognmand i Slagelse.

Brian Sandberg har sørme fortjent en torsk – men det har kandidaten i morgen godt nok også. Og det i dén grad.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark