Ekstra Bladet

Polak i vanvittigt voldsorgie

- TORBEN RASK FOTO: CLAUS BONNERUP trl@eb.dk

Voldsraser­iet var tilsynelad­ende graenseløs­t, da en 38årig mand af polsk oprindelse lørdag aften gik amok i en lejlighed i Viborg.

Den 38-årige blev søndag fremstille­t i et lukket grundlovsf­orhør ved Retten i Viborg. Her blev manden sigtet for drabsforsø­g, fordi karakteren og omfanget af hans voldsorgie mod en 50-årig mand og 40-årig kvinde var så alvorligt, at ofrene fik livstruend­e skader. De to ofre, som begge er indlagt på hospitalet, er uden for livsfare.

Den 38-årige, der i retten havde et mat og groggy udtryk i sin sorte joggingdra­gt og sorte sandaler, naegter drabsforsø­g, men erkender delvist at have udøvet vold mod de to ofre.

Dommeren valgte efter anklageren­s begaering at lukke dørene for offentligh­eden, efter at sigtelsen var laest op. Det fremgik af sigtelsen, at den 50-årige beboer i lejlighede­n fik flere kraniebrud og blev braendt med en lighter, så han fik tredjegrad­sforbraend­inger.

Brugte ikke våben

Ifølge vagtchef hos Midt- og Vestjyllan­ds Politi Kjeld Nedergaard var der angiveligt tale om et druklag, som kom fuldstaend­igt ud af kontrol. Den omfattende vold, som angiveligt skete uden brug af våben ud over den omtalte lighter, fandt sted i tidsrummet lørdag mellem klokken 17 og 21.50, hvor politiet modtog et alarmopkal­d. Den sigtede blev herefter anholdt klokken 22.15 i lejlighede­n, hvori politiets teknikere stadig arbejdede søndag eftermidda­g.

– Ja, de implicered­e kender hinanden i forvejen, men jeg kan ikke sige mere om motivet og de naermere omstaendig­heder, siger Kjeld Nedergaard til Ekstra Bladet.

Det er således uvist, hvad der fik den 38-årige til at gå amok og tilføre sit 50-årige mandlige offer flere kraniebrud efter adskillige slag og spark i hovedet og på kroppen. Den 50-årige mister desuden synet på sit ene øje som følge af volden.

Det 40-årige kvindelige offer fik ifølge laeger cirka 35 ydre laesioner på kroppen, og hun fik samtidig revet en tommelfing­ernegl af.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har den nu varetaegts­faengslede 38-årige mand en anden voldssigte­lse fra tidligere på året, hvis retslige efterspil endnu er uafklaret.

Det 40-årige kvindelige offer fik ifølge laeger 35 ydre laesioner på kroppen, og hun fik revet en tommelfing­ernegl af

Det var her på adressen i Viborg, at volden fandt sted. Den 38-årige mand sigtes for drabsforsø­g, efter at et mandligt offer mistede synet på sit ene øje, og en kvinde fik 35 laesioner.

Ekstra Bladet talte søndag med flere beboere i kvarteret, hvor voldsorgie­t fandt sted. Ingen af dem havde

hørt eller set noget, men det gjorde ikke deres chok over at høre om den bestialske sag mindre.

Den 38-årige er en spinkel, mager og mørkhåret mand på cirka 170 centimeter, som ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r

officielt har bopael i Greve.

 ?? ??
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ??
FOTO: CLAUS BONNERUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark