Ekstra Bladet

Generalkom­manderserg­ent Kristian

- Bf@eb.dk

DANSKERNES HJERTER

Storbritan­nien, SAMMEN MED Norge, Holland, Estland, Letland og Litauen har vi for nylig aftalt at indgå i Joint Expedition­ary Force, der smart forkortes til JEF. Når Kristian Jensen har taenkt faerdig, er jeg sikker på, at han saetter Hjemmevaer­net i alarmbered­skab og etablerer en luftbro lige netop dér, hvor USA savner hjaelp.

Der er tale om en styrke, som skal kunne kastes ind overalt i verden, hvor der er brug for, at Danmark & Venner saetter alting på plads.

Vi må håbe, at naeste opgave kan vente lidt, for vi er jo dårligt faerdige med at

rydde op i Afghanista­n, Irak, Libyen og Syrien. For slet ikke at tale om Mali, hvor vi også har lovet at give et nap ved at sende 30 toptraened­e frømaend af sted. Mali ligger ganske vist langt fra ethvert hav,

men frømaenden­e kan muligvis finde en flod at bade i.

Peter FORSVARSMI­NISTER Christense­n kappes ivrigt med udenrigsmi­nister Kristian Jensen om at lede den verdensoms­paendende danske

krigsindsa­ts. Senest har Kristian lagt sig i spidsen ved at overraekke den gennemsoli­de afghanske udenrigsmi­nister Rabbani 300 millioner kroner fra danske skatteyder­e. Pengene skal bruges til aflønning af politi og militaer under uddannelse, men der bliver sikkert plads i budgettet til et par Mercedes-limousiner.

forstår i KRISTIAN JENSEN øvrigt at holde på en krigshemme­lighed. USA har således netop bedt ham om at sende mere militaer til Syrien og Irak for at bekaempe de religions-tossede IS-styrker. Men Kristian vil ikke sige, hvem og hvad Danmark skal bidrage med.

mener, at NEDRIGE TUNGER der efterhånde­n kun er dansk krigsmater­iel fra før 1962 at gøre ondt med, herunder sort skosvaerte af den berømte 1960-årgang. Men det rygte afslører blot, at kritikerne mangler fantasi. Når Kristian har taenkt faerdig, er jeg sikker på, at han – uden at spørge Peter Christense­n – saetter Hjemmevaer­net i alarmbered­skab og etablerer en luftbro lige netop dér, hvor USA savner hjaelp. Dette vaern udmaerker sig ved at vaere talstaerkt, udhvilet og vant til at arbejde om søndagen. Fremad – for Kristian og faedreland­et!

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ??
FOTO: FINN FRANDSEN
 ?? ?? må svulme af stolthed over, at vi hastigt er på vej mod at etablere os som en af verdens førende militaerma­gter.
Det er noget andet end dengang, vi måtte nøjes med at sejle neddykkede rundt ud for Iraks kyst i Hundestejl­en – vor sidste ubåd, der aldrig kom i kamp.
må svulme af stolthed over, at vi hastigt er på vej mod at etablere os som en af verdens førende militaerma­gter. Det er noget andet end dengang, vi måtte nøjes med at sejle neddykkede rundt ud for Iraks kyst i Hundestejl­en – vor sidste ubåd, der aldrig kom i kamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark