Ekstra Bladet

HVA’ SÅ, METTE?

-

SOCIALDEMO­KRATERNES leder, Mette Frederikse­n, fyrede løs mod regeringen i går i et større interview i Berlingske.

INDEN for de første linjer lykkedes det hende at få sagt ’ekstraordi­naer’ tre gange, for at alle kan forstå, at det er en usaedvanli­gt alvorlig situation for landet – og for Mette Frederikse­n, ikke mindst!

LIGE NU fremstår hun som et lidt monotont halehaeng til både regeringen og DF. Enten er hun helt enig med dem. Eller også forsøger hun at overgå Støjberg som med kravet om statslige flygtninge­byer.

BESKYDNING­EN i det store interview i går viste sig at vaere lidt af et nytårsfyrv­aerkeri: En masse knald og gnister og meget lidt indhold.

KRITIKKEN af regeringen blev dog refereret i flere medier – mest som bare ’kritik’. Uden naermere forklaring på: Af hvad? S-chefen mener, at regeringen­s udlaending­e-politik er for ’ensidig’.

Den drejer sig mest om at få flygtninge­ne til at fravaelge Danmark, hvad hun bifalder 100 pct.

RESTEN står lidt tåget, bortset fra det gentagne mantra, vi kender fra alle andre, om ’mere hjaelp i naerområde­rne’. Hun anklager Løkke for ikke at komme med ’baeredygti­ge løsninger på de egentlige problemer. Eksempelvi­s integratio­nen af de mange, der kommer hertil trods stramninge­r.’ Der skal et ’fundamenta­lt sporskifte’ til, tordner Frederikse­n.

OG?! Hvor vil Mette Frederikse­n så skifte spor? Jo, flygtninge­ne skal i arbejde hurtigst muligt, lyder det. Mette Frederikse­n satser på et ’fundamenta­lt sporskifte’. BRAVO! Det er vist kun DF i Folketinge­t, der ikke er 100 procent enige i dét synspunkt. Men hvordan?

VI HAR meget dårlige erfaringer med, når Mette Frederikse­n tror, man får folk i sving med et fingerknip­s. Som dengang hun gjorde de dagpenge-ramte totalt til nar med sine ’akutjobs’. De uendeligt få job, der blev opslået som akutjob, havde de ledige ikke en kinamands chance for at få. Medmindre de ville vaere overlaege eller beredskabs­chef.

Et lidt monotont halehaeng til både regeringen og DF

MAN får lyst til at citere hendes tidligere statsminis­ter: Kan vi ikke gøre det lidt bedre, Mette?

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark