Ekstra Bladet

SÅDAN ER BOKSNIN

ANALYS og matc – men fo var det e

- THOR CARLSKOV

Lørdagens boksebrag i Brøndby Hallen blev på flere måder ekstremt, og det illustrere­de faktisk fuldstaend­ig perfekt, hvad boksning er for noget.

Når det er bedst, er folk oprørte bagefter, frustrered­e, naermest rasende. For hvad fanden skete der?!

Som dengang Andrzej Golota slog Riddick Bowe i klokkevaer­ket fire eller fem gange i en VMkamp i svaervaegt og endte med at blive diskvalifi­ceret, hvorefter folk i salen begyndte at kaste med stole, og folk hoppede op i ringen og begyndte at slås med bokserne og hinanden. Golotas aldrende promotor, Lou Duva, kollapsede og blev ført vaek i tumulten på en båre. Aftalt spil? Naeppe.

Der var så vidt vides ingen, der kastede med stole lørdag aften i Brøndby Hallen eller blev ført vaek på båre.

Men stemningen var naermest infernalsk, da de to boksere kom i ringen. Det var en Kessler-kamp vaerdig.

Publikum delt

Og til forskel fra eksempelvi­s Kesslers kampe mod Carl Froch i Herning eller mod Librado Andrade eller Markus Beyer i Parken, var publikum delt, og de kendte begge boksere bedre, end de nogen sinde har kendt Froch eller Beyer.

’Rudy, Rudy, Rudy, Rudy!’, gjaldede det i hallen, da ’hardhitter­en’ kom i ringen, og lidt senere blev Nielsen mødt af en massiv pibekoncer­t, hvilket er rimeligt paradoksal­t i betragtnin­g af, at Brøndby Hallen ligger på Vestegnen, hvor Nielsen kommer fra.

Og folk endte med at blive skuffede, fordi Markussen tabte på en måde, som ikke levede op til al den hype, der har vaeret omkring kampen.

Optakten var i momenter naermest perfid, nerverne var på højkant, ved indvejning­en blev der skubbet, hvilket for mange mennesker bare understreg­ede, hvilken børste Patrick Nielsen er.

Mange håbede, at Rudy Markussen ville smadre ’den kaempe-nar’ til Patrick Nielsen (han er i den forløbende uge blev kaldt mange vaerre ting), og da det ikke skete, og da kampen blev den ulige brydekamp, som den blev, og da Markussen endelig blev stoppet, har mange nok følt, at de var blevet snydt. For 500 kroner, som en pay-per-viewbillet kostede.

Hadede ikke hinanden

For det skulle jo blive den vildeste kamp. De hadede jo hinanden! Og så stod de der og var bedste venner bagefter. Der var noget, der lugtede.

Men de hadede altså ikke hinanden på forhånd. Sådan blev kampen solgt, for sådan saelger man boksekampe, og selvfølgel­ig var bokserne ikke perlevenne­r før kampen – der var meget på spil for begge, isaer for Patrick Nielsen. Så kan det komme til at lyde, som om folk hader hinanden.

Men efter kampen er de altså kolleger, der har taevet hinanden for penge. Det kraever trods alt et vist mod at gå op i en boksering på det niveau, hvor der er millioner af kroner involveret, og maerke lufttrykke­t fra et stort sving, der lige akkurat misser ens hoved, mens 5500 mennesker skriger.

Apropos pengene, så er det jo Team Sauerlands bord.

Selvfølgel­ig håbede Team Sauerland, at Patrick Nielsen ville vinde, og de har også troet på det. Deres unge fighter, som er blevet bygget op gennem seks år, har et langt større fremtidspo­tentiale, er en kilde til potentielt langt større indtaegter for promotoren, end 38-årige Rudy Markussen er.

Set fra ringside

Men derfra og så til at smide med beskyldnin­ger om aftalt spil eller matchfixin­g, som det efter kampen er sket på sociale medier og andre steder? Vi ville gerne dokumenter­e det, hvis det havde fundet sted. Hvis Patrick Nielsen havde tabt, kunne Sauerland sikkert have lavet en lige så stor revancheka­mp mellem de to boksere. Foruden nogle flere kampe med Markussen, en VM-kamp, som der var blevet talt om. Så Team Sauerland ville vinde lige meget hvad.

Der skete set fra ringside det, at Rudy Markussen undervejs mistede lidt af modet, da han først maerkede, at Nielsen havde nogle procenter på ham i flere afdelinger. Markussen har kun bokset 19 omgange de sidste ni år, mens Patrick Nielsen har gået over 150 omgange de sidste seks år og på den led er toptunet. Der er en aldersfors­kel på 14 år. Markussen har vaeret ude med en diskusprol­aps i nakken.

Han er tidligere europamest­er og VM-udfordrer, så elendig er han ikke. Men anden gang, han var ramt hårdt af Patrick Nielsen, troede han måske ikke laengere på, at han kunne vinde, og så kunne han lige så godt blive stoppet med det samme frem for at ende nede på tredje raekke. Måske var det simpelt hen det, der skete.

Sådan er boksning også. Nogle gange. Begge boksere er vanvittigt aggressive. Markussen kommer med flere vilde sving, men bliver i stedet selv ramt, og et skrig går gennem salen. Nielsen får etableret sit jab ganske fint og slår flere gange tilmed lige på med sin venstre slaghånd. Da Rud snydt i

Der skete set fra ringside det, at Rudy Markussen undervejs mistede lidt af modet, da han først maerkede, at Nielsen havde nogle procenter på ham i flere afdelinger

thc@eb.dk

 ?? ?? Ingen krudt i Rudy
Ingen krudt i Rudy
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark