Ekstra Bladet

Anklager kraever faengsel

- SUNE FISCHER METTE FLECKNER

Anklageren kraever faengsel til tre teenagere, der er tiltalt i en sag om gruppevold­taegt og andre seksuelle kraenkelse­r af en 17-årig pige i forbindels­e med en fest i Herfølge i september 2014.

I går afsluttede Retten i Roskilde sagen med anklager og forsvarsad­vokaters procedurer. Dommen falder først i naeste uge.

De tre unge på 19, 19 og 18 er tiltalt for at have forgrebet sig på pigen uden for lokalerne, hvor festen blev holdt. En blanding af alkohol og insulin-mangel gjorde ifølge anklageskr­iftet, at pigen, der lider af sukkersyge, var vaergeløs og ikke kunne modsaette sig overgrebet. sagde anklageren.

De tre forsvarsad­vokater mener omvendt, at de unge skal frifindes, fordi de unge havde en klar opfattelse af, at pigen frivilligt havde sex med dem.

– Det var en fest, hvor der ikke var et truende miljø. Pigen dansede og lavede en lapdance på min klient. De var lidt sammen udenfor. Hun var helt med på den beslutning, men min klient opdagede, at hun var for fuld, og så gik han tilbage med hende, sagde advokat Steen Petersen om det, der skete, før de to andre tiltalte i sagen forsvandt med pigen om bag en busk, hvor hun ifølge anklagen blev voldtaget.

Advokat Simon Hauch fremhaeved­e blandt andet, at for at de unge skal kunne dømmes, skal anklageren have bevist, at pigen ikke ville have sex med de – nu tiltalte. At hun var ude af stand til at modsaette sig.

– Og ikke mindst, at min klient skulle vaere klar over, at hun ikke var i stand til at sige fra. Det har anklageren ikke bevist, sagde forsvarsad­vokaten.

Pigen dansede og lavede en lapdance på min klient

Hvor høj var promillen

Pigen havde den pågaeldend­e aften drukket en maengde shots, men anklagemyn­dighed og forsvarsad­vokater er uenige i, hvor høj hendes promille har vaeret. Ligesom der er tvivl om, hvor stor en rolle pigens mangel på insulin den aften spillede ind på hendes tilstand.

Dagen efter festen var pigen til undersøgel­se på et center for voldtaegts­ofre, og om mandagen blev sagen meldt til politiet. Dommen falder på torsdag.

fish@eb.dk; fleck@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark