Ekstra Bladet

Starter Forfra

- HANS CHRISTIAN BLEM

Festen er slut for SF.

Det skal vaere fortid at holde landsmøder på dyre hoteller og kongrescen­tre, hvor medlemmern­e var statister i det show, som davaerende formand Villy Søvndal og hans naere rådgiver Thor Möger Pedersen stod for.

Festen toppede, da SF i meningsmål­ingerne i 2009 lå til at få omkring 20 procent af stemmerne og dermed blive landets tredje største parti. I dag kan partiet tiltraekke omkring fire procent af vaelgerne. Folkesocia­listerne bløder i stor stil til Uffe Elbaeks Alternativ­et. Karsten Hønge, også kendt som ’Vikaren fra Helvede’, ser frem til, at medlemmern­e i SF igen får indflydels­e.

designerpo­litik over SF, siger Karsten Hønge.

– Under Villy Søvndals ledelse bestod SF’s projekt i, at vi skulle komme i regering. Det lykkedes som bekendt, men det var også med til at splitte partiet. Det blev dyrt for os.

– Vi blev et strømlinet og topstyret parti, hvor der til landsmøder­ne var for meget underholdn­ing og for mange statister, så vi ikke laengere fik nogen politisk debat, mener Karsten Hønge.

– Er SF ikke ved at komme i klemme mellem Enhedslist­en og Alternativ­et?

– Der er stadig plads til SF.

Tilbage til de gamle SF-dyder

Lysende sti

– Vi skal bare finde den lysende sti ud af junglen, hvor vi er omgivet af glubske rovdyr. – Hvem er de rovdyr? – De øvrige fire partier i rød blok (Socialdemo­kraterne, Enhedslist­en, Alternativ­et og radikale, red.), fastslår Karsten Hønge.

– Vi er sårbare. Derfor skal vi give hinanden håndslag på, at vi vil arbejde sammen. Vi skal lytte til vores medlemmer, vi skal høre på graesrodsb­evaegelser­ne, ja, vi skal kort og godt komme tilbage til de gamle SF-dyder, siger Karsten Hønge.

blem@eb.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark