Ekstra Bladet

Tiltalt: Alle vidste, hvem der havde gjort det

- TEGNING: JØRGEN BITSCH

31-årige Mahmoud Rabea tabte sutten under gårsdagens retsmøde og gik verbalt til angreb på den kvindelige retsforman­d med ordene ’Du kan sutte min omskårede pik’. Mens politiet eftersøgte en terrorist for angrebene på Krudttønde­n, vidste flere i miljøet omkring Omar, hvem der stod bag.

Sådan lød forklaring­en fra den 26-årige Bhostan Hussein, som i går afsluttede sin forklaring til retten.

– Alle på Powerplay (netcafé på Nørrebro, red.) vidste, hvad der var sket, og hvem det var, der havde gjort det, forklarede den 26-årige til anklager Sidsel JessenKlix­büll.

Ifølge Bhostan Hussein var der en masse ’snakken i krogene’ efter angrebet på Krudttønde­n, hvor Finn Nørgaard blev draebt af Omar el-Hussein, da han forsøgte at stoppe den 22-årige Omar el-Hussein.

– Det var ikke, fordi der blev startet debat og diskussion­er. Det var bare: ’Har I hørt, hvad der er sket?’ forklarede Bhostan Hussein til retten.

Den 26-årige forklarede også, at han selv tog afstand fra Omars drab på ’uskyldige mennesker’. Men alligevel stoppede det ham ikke fra at spise og tale med Omar flere gange i terror-døgnet.

– Hvorfor skulle jeg ikke det? Han laver sine ting, jeg laver mine ting. For mig er det meget normalt. Man kan lave et røveri eller begå et drab og så vaere helt normal sammen med folk bagefter.

– Det havde vaeret anderledes, hvis det var paedofili eller voldtaegt, lød det konstatere­nde fra den 26-årige. Ifølge Bhostan Hussein var der en masse ’snakken i krogene’ efter angrebet på Krudttønde­n.

 ??  ?? Tabte sutten
Tabte sutten
 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark