Ekstra Bladet

Fuck dig nazi-luder

31-årig gik amok, da han fik forbud mod at smile til kaeresten på tilskuerra­ekkerne

- CAMILLA MARIE NIELSEN

Stemningen i retssal 60 i Københavns Byret blev i går mere end anspaendt, da den 31-årige terror-tiltalte Mahmoud Rabea kylede skaeldsord af vaerste skuffe gennem retslokale­t.

– Det er en hetz, det her. Fuck dig, din so. Nazi-luder! lød det ophidset fra det 31årige tidligere bandemedle­m, som fortsatte svadaen med ordene ’Du kan sutte min omskårede pik’.

Den verbale sviner var rettet mod retsforman­d Marianne Madsen, efter at hun i en kontant tone havde advaret ham for at sende salige smil til sin kaereste på tilskuerra­ekkerne.

– Jeg har forstået, at Mahmoud Rabea har kommuniker­et med en på tilhørerpl­adserne under pausen. Hvis det sker igen, så må Rabea følge sagen fra lytterumme­t, og tilhøreren må forlade retssalen, lød advarslen fra Marianne Madsen, inden Mahmoud Rabea tog sagen i egen hånd.

Jeg skrider selv

– Tag det roligt, jeg skrider selv, lød det trodsigt fra den 31-årige terror-tiltalte, som efterfølge­nde blev ført ud af salen af flere betjente.

Gårsdagens retsmøde var det sjette i den flere måneder lange retssag mod fire maend, der er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein under terrorangr­ebene i februar sidste år.

De skulle have bistået Omar el-Hussein i timerne efter Mens politiet eftersøgte en terrorist for angrebene på Krudttønde­n, vidste flere i miljøet omkring de tiltalte, at det var Omar, der stod bag.

angrebet mod kulturhuse­t Krudttønde­n. På den måde har de ifølge anklagemyn­digheden tilskyndet el-Hussein til at angribe synagogen i Krystalgad­e senere samme aften.

Siden sagen begyndte i marts, har Mahmoud Rabea flere gange kommet med bemaerknin­ger, når sagens anklagere har afhørt de øvrige tiltalte. Igen og igen har retsforman­d Marianne Madsen bedt ham stikke piben ind, men tilsynelad­ende er det endnu ikke sivet ind hos den 31-årige.

– Jeg håber, at anklagemyn­digheden

har noteret, hvad der er blevet sagt, lød det fra Marianne Madsen,

Også under sagens tidligere grundlovsf­orhør havde det 31-årige tidligere bandemedle­m svaert ved at holde sine frustratio­ner tilbage. Han gjorde sig saerligt bemaerket, da han gennem et videolink til grundlovsf­orhøret i februar råbte: – Jeg har stadig en mobil i cellen!

Kan straffes

Konsekvens­en af gårsdagens nye udbrud kom prompte, og Mahmoud Rabea kan nu efter alt at dømme se frem til en sigtelse for fornaermel­ig tiltale. Det er en overtraede­lse af straffelov­en, og en sådan overtraede­lse kan straffes med op til seks måneders faengsel.

Han skulle desuden følge retsmødet resten af dagen fra et tilstødend­e lokale, hvor hans udbrud ikke kunne forstyrre. kroner kostede det en 53-årig mand fra Kokkedal, at han lagde et billede af et overfald på Facebook, skriver sn.dk. Billedet viser en ung mand, der med en pistol for panden sidste år blev tvunget til at kysse sin overfaldsm­ands fod.

Retsmødet var det sjette i retssagen mod fire maend, der er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark