Ekstra Bladet

NU STARTER GEBYRKRIGE­N FOR ALVOR

Vil samle sager sammen til gruppesøgs­mål mod Nykredit

- Skov@eb.dk

kamp mod prisstigni­ngerne.

– Torsdag sendte jeg en mail ud til dem, jeg har kontaktopl­ysninger på, hvor jeg oplyste, at vi nu er gået i gang med at samle sager sammen, der kan indgå i det kommende gruppesøgs­mål, lyder det fra Sanne Fonnesbaek.

Forlanger fuld kompensati­on

Og ambitionen med søgsmålet er klart: Fuld kompensati­on for de stigninger i bidragssat­sen, Totalkredi­t planlaegge­r traeder i kraft 1. juli.

– Det kommer til at koste omkring 2500 kroner pr. deltager. Ekstra Bladet har daekket kampen mod gebyrgribb­ene intensivt. Derudover skal deltagerne vaere indstillet på at fremskaffe og sende kopier af deres lånepapire­r og aftaler til vores advokater, forklarer Sanne Fonnesbaek Vestergaar­d.

Siden hun sendte mailen ud til en lille gruppe udvalgte personer, har omkring 130 allerede tilkendegi­vet, at de er villige til at gå rettens vej for at slippe for prisstigni­ngerne på realkredit­lånet.

I løbet af weekenden vil lignende informatio­n blive delt med personerne på Facebook-gruppen ’Kritiske Interessen­ter i Nykredit og Totalkredi­t’ samt medlemmern­e af foreningen ’Fair Bidragssat­s’.

Forbeholdt tidligere Nykredit-kunder

Sagen ventes kun at komme til at dreje sig om Totalkredi­t-kunder, der i forbindels­e med en låneomlaeg­ning, er blevet flyttet fra Nykredit til Totalkredi­t.

Som Nykredit-kunder var de via en højesteret­sdom fra 2003 sikret mod stigninger i bidragssat­sen.

Men samme fastfrysni­ng Utilfredse kunder planlaegge­r nu et faelles søgsmål mod Nykredit i protest mod de varslede, højere bidragssat­ser. af bidragssat­sen var de ikke sikret i det Nykredit-ejede Totalkredi­t, og i takt med, at kunderne har ønsket at omlaegge deres lån, er de løbende blevet flyttet til Totalkredi­t.

– I forbindels­e med låneomlaeg­ningen er mange ikke blevet informeret om, at de mistede beskyttels­en mod stigninger i bidragssat­sen. Det er sagens kerne, siger Sanne Fonnesbaek Vestergaar­d.

Afhaengig af, hvor stor interesse der er for søgsmålet, forventer Sanne Fonnesbaek Vestergaar­d at have et overblik over, hvem og hvor mange der kan deltage i gruppesøgs­målet i løbet af en måned. Nykredits jagt på ny kapital betyder ikke kun, at realkredit­selskabet nu agter at gå på børsen, men også at kunderne kommer til at spaede til. Selskabet har varslet følgende gebyrstign­inger, der også gaelder for kunder hos Totalkredi­t (som ejes af Nykredit), for at finansiere sin kommende børsnoteri­ng. Alle prisstigni­nger er opgjort i kroner pr. lånt million. Rentemax med afdrag, Fast rente med afdrag og F5/F10 med afdrag: 80 kroner. F-kort med afdrag: 90 kroner. Rentemax uden afdrag: 105 kroner. F5/F10 uden afdrag, Fast rente uden afdrag: 110 kroner. F-kort uden afdrag: 130 kroner. F1/F2 med afdrag, F3/F4 med afdrag: 200 kroner. F1/F2 uden afdrag, F3/F4 med afdrag: 230 kroner. Kilde: Nykredit

I forbindels­e med låneomlaeg­ningen er mange ikke blevet informeret om, at de mistede beskyttels­en mod stigninger i bidragssat­sen

 ?? FOTO: JESPER MORTENSEN FOTO: AP ?? Regnskabet­s time
FOTO: JESPER MORTENSEN FOTO: AP Regnskabet­s time

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark