Ekstra Bladet

PARKERET I GARAGEN

-

Kevin Magnussens liv som racerkører blev vendt på hovedet til 2016-saesonen, da han som en af de meget få fik en anden chance i Formel 1. Efter sin opvaekst hos McLaren er han sprunget ud som voksen hos Renault, men også på de indre linjer er der sket store aendringer fra sidste saeson til denne. Det er efterhånde­n en offentlig hemmelighe­d i Formel 1-paddocken, at Kevin Magnussen i praksis har brudt med sin mangeårige manager, Dorte Riis Madsen.

Kun en flerårig kontrakt holder dem sammen – på papir.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har Kevin Magnussen reelt styret sin egen karriere siden eftersomme­ren 2015.

Således har han selv stået for sine forhandlin­ger efter afskeden med McLaren – med Haas F1, Manor og i sidste ende Renault. Assisteret af sin personlige rådgiver, forretning­spartner, velgører og sponsor Bestseller­millardaer­en Anders Holch Povlsen. Herudover er også tilknyttet en advokat.

Kørere som eksempelvi­s Ferrari-stjernen Sebastian Vettel klarer sig også uden manager. Det samme gjorde den forsvarend­e verdensmes­ter Lewis Hamilton, da han forhandled­e sin seneste kontraktfo­rlaengelse og lønforhøje­lse hjem hos Mercedes.

Knirkede allerede i 2014

Sidst Dorte Riis Madsen blev set til et Formel 1-grandprix, var på Spa-banen til Belgiens Grand Prix i august sidste år.

Hun var hverken til stede ved praesentat­ionen af Kevin Magnussen i Paris i februar eller til årets første tre løb. Derimod har den ellers pressesky og travle Bestseller­ejer Anders Holch Povlsen vist sig i paddocken som vipgaest hos Renault.

Hendes helt store bedrift var at føre Anders Holch Povlsen og Kevin Magnussen sammen. Men forholdet mellem den danske racerkører og hans manager er langtfra, hvad det har vaeret – og allerede i slutningen af 2014-saesonen knirkede det.

Det mistede saede hos McLaren gjorde ikke situatione­n bedre. Og i Formel 1-paddocken, hvor mange aftaler indgås, og relationer knyttes, er hun ikke et kendt ansigt.

I en standardko­ntrakt har manageren 20 procents andel af racerkører­en. De er også typisk konstruere­t således, at køreren ikke uden regning kan opsige manageren – eksem- pelvis lige før underskriv­elsen af en økonomisk indbringen­de kontrakt.

Da Dorte Riis Madsen i begyndelse­n af 2000-tallet etablerede sit management-firma, var Jan Magnussen blandt de første klienter – og er det stadigvaek.

Sidst, Ekstra Bladet talte med Kevin Magnussen om holdet bag ham, lød svaret, at det var ’det samme som det altid har vaeret’.

Dorte Riis Madsen har ikke ønsket at kommentere denne artikel.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark