Ekstra Bladet

Ferrarig på fart

-

havde forud for UNDERTEGNE­DE det kinesiske grandprix spået, at det ville blive en hård opgave for Kevin Magnussen og Renaulttea­met, når der skal køres om kap på de lange langsider, hvor motorkraft er alfa omega. Men det giver mig ekstra nedadvendt­e mundvige, når jeg ser Red Bull med deres forklaedte Renault-motor (TAG Heuer) have rimelig god speed med Daniel Ricciardo bag rattet. Og så til sammenlign­ing et Renault-team som halter meget bagefter. Nu havde Renault jo blot Jolyon Palmer at køre med, efter Kevin Magnussens hjulophaen­g kollapsede i første fri traening. Så han har kun kørt sølle seks omgange hele fredagen. Men noget kunne tyde på, at det ikke kun er motoren, den er gal med hos det franske hold. For ellers burde man vaere taettere på Red Bull med en stort set identisk motor.

fortsaette­r for Magnussen. UHELDENE Og oven på hans nedbrud i traeningen skal han virkelig ramme formen i kvalen (i morges) Det bliver spaendende at se, hvad Ferrari er i stand til at gøre ved Mercedes. Farten fejler i hvert fald ikke noget hos Sebastian Vettel. og racet (søndag morgen), hvis han skal naerme sig midterfelt­et. Og det bliver en hård arbejdsdag, når man ikke rigtig har banen inde under huden – men i stedet har bøvlet med problemer.

Det er nu ikke kun Renault, som har problemer ude i Østen. Man må i den grad konstatere, at Sauber-teamet ikke kun har økonomiske problemer – det kører bare slet ikke for det plagede team. I sidste uge måtte Marcus Ericssons svenske pengebagma­end poste en stor håndfuld millioner i teamet, således at de overhovede­t kunne stille til start i Kina. Det er en pokkers skam for det stolte team.

også, som om Haas DET VIRKER har mistet deres vind i sejlene, efter at de indtog Formel 1 med storm og scorede flotte placeringe­r med Romain Grosjean i de første to grandprixe­r. Jeg havde ellers troet, at deres Ferrari-motor ville give dem et godt udgangspun­kt med de lange langsider. Og i kulissen går det heller ikke for godt. Her skal teamejer Gene Haas høre på konkurrent­er pibe over, at det ikke er sportsligt vaerdigt blot at købe sig en ’Ferrari light’-bil – uden at designe noget selv. Personligt er jeg bedøvende ligeglad, jeg vil bare gerne se nogle jaevnbyrdi­ge teams kaempe, og hvis Hass’ model kan skabe det – så bare kør på.

i feltet bliver det OPPE FORAN spaendende at se, hvad Ferrari er i stand til at gøre ved Mercedes, der er ramt af en straf på fem startplads­er til Lewis Hamilton. Fordi han har fået udskiftet dele i sin gearkasse. Så det bliver Rosberg som skal forsvare sig over for de lynhurtigt startende Ferrari-biler. I Bahrain var Mercedes ikke alt for gode ’ude af hullet’, og jeg tror, at Ferrari har bedre styr på starten. Hos ’de røde’ beklagede de sig i traeninger­ne over, at deres bil kun var god på Super Soft-daekket, som kun bruges i kvalen. Da banen i Kina er notorisk med hensyn til daekslid, så er det hamrende nødvendigt, at Ferrari får styr på deres løbspace. Jeg tror, at det igen bliver Mercedes, som saetter tempoet, og resten af feltet må forsøge at holde trit, så godt de kan.

Af positive overraskel­ser lidt laengere nede i raekken har vi også set nogle glimt.

De nok så udskaeldte McLaren/Honda ser ud til, at de nu endelig har fundet de mange hestekraef­ter, man savnede sidste saeson. Både Button og Alonso, som atter er tilbage i raceren, viste sig lige inde for top-ti i traeninger­ne, og det synes jeg tegner et billede af, at der må vaere forbedret vaesentlig­t på deres ’power plant’.

i år har som bekendt MANOR-TEAMET fået Mercedes-motorer, og selv om det nok naeppe er den samme specifikat­ion som moderholde­t, så har det givet miniputtea­met så stort et boost, at det ikke laengere er en selvfølge, at de er agterlante­rner.

Både Sauber, Haas og til dels også Renault skal ikke have en ret dårlig dag, før de får noget at se til fra Manors Pascal Wehrlein, som gør det utrolig flot.

Han er nok fremtidens mand hos Mercedes, den dag enten Rosberg eller Hamilton ikke er der laengere.

Jeg tror på, at vi får os et haesblaese­nde grandprix med masser af action, dramatik og overhaling­er

som storfavori­tter UU OVER MERCEDES så synes jeg faktisk, vi har en god fornemmels­e for, hvor godt de forskellig­e teams praestered­e i traeningen.

Og jeg tror derfor på, at vi får os et haesblaese­nde grandprix med masser af action, dramatik og overhaling­er.

For Kevin kan det godt blive en lang søndag i cockpittet, men så skal han bare gøre, hvad han gør bedst – give den noget gas, men lade løbet komme til ham og ikke oversatse i den tidlige fase.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ??
FOTO: JAN SOMMER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark