Ekstra Bladet

KEVINS NYE LIV

FORMEL 1 PÅ DE INDRE LINJER er der sket store forandring­er for Kevin Magnussen, siden han sidst havde et fast saede i Formel 1

-

Hvor nogle Formel 1-stjerner skifter deres berømte modelkaere­ster ud, ligesom almindelig­e mennesker går fra sommer- til vinterdaek, er Kevin Magnussen mere jordbunden og privat.

Til jul fortalte han i et interview med Ekstra Bladet, at han i et års tid havde dannet par med Louise Gjørup.

– Det bliver stille og roligt. Hun er ikke kendt eller noget, sagde Kevin Magnussen.

Hans laererstud­erende kaereste blev første gang vist frem foran fotografer til Dansk Motorsport Award 2016, umiddelbar­t efter Kevin Magnussen i februar i Paris var praesenter­et som Renault-kører.

Hun var også med til test i marts i Barcelona, men bliver hovedsagel­ig i Danmark for at passe sine studier, mens hendes berømte kaereste farer verden rundt. For hende bliver det også en ny oplevelse, idet de ikke var sammen, da Kevin Magnussen sidst kørte en fuld saeson.

– Hvis der er tid til, at familie, venner og kaereste kan komme med, så er det McLaren og Renault er hinandens modsaetnin­ger. Det britiske team er meget topstyret, og ejeren Ron Dennis’ perfektion­istiske og lettere neurotiske aura skygger over det.

Kevin Magnussen er taknemmeli­g for sin tid i Woking, hvor teamet oplaerte ham i Formel 1. Nøgleperso­ner har også spillet en rolle i at hjaelpe ham videre i karrieren.

Enstone-teamet er mere upraetenti­øst og laissez faire, hvilket passer Kevin Magnussen langt bedre. Samtidig er der faerre store egoer hos Enstone end i Woking, som danskeren har udtrykt fedt, hvis de har lyst til det, siger han.

Ikke mindst fordi det giver muligheden for at koble af på en anden måde.

– Det er rart at komme ud af racerverde­nen, for generelt går jeg og taenker raes hele tiden. Raes kører hele tiden inde i mit hoved som en film i baggrunden. Det er rart nogle gange lige at slukke for den. det. Kevin Magnussen er modnet og er ifølge en raekke personer taet på ham en langt gladere person hos franskmaen­dene.

I sportschef­en Frederic Vasseur har Renault en mand, som er grøn i Formel 1, men har arbejdet med og udklaekket flere store racerkører­e end de fleste i sporten.

Samtidig er det lykkedes Kevin Magnussen at overtale sin personlige traener, stjernebeh­andleren Thomas Jørgensen fra Protreatme­nt, til at rejse med ham hele saesonen. Så i modsaetnin­g til 2014-saesonen har Renaults dansker en støtte ved sin side, som han både stoler på, kender indgående og er dansk.

Hvis Kevin Magnussen selv kunne vaelge, ville han bruge sin tid på at køre staerkt og droppe alt, der hed rampelys og pressearbe­jde. Men også den del håndterer han klart bedre og mere naturligt end i debutsaeso­nen. Hos saerligt de britiske fagjournal­ister er Kevin Magnussen en vellidt skikkelse.

Som Jonathan Noble, F1redaktør for motorsport.com, siger:

– Kevin er en aerlig og god fyr. Der er en bred følelse af, at han var et talent, som fortjente endnu en chance. Hvor eksempelvi­s Mercedesst­jernen Lewis Hamilton flasher alle sine kendte venner, er Kevin Magnussen den diametrale modsaetnin­g. Der er større chance for at støde på ham omkring en gokartbane end på en rød løber.

Han holder stadig fast i sit gamle slaeng fra Roskilde og har flere gange haft kammerater med ude til grandprix.

– Jeg har ikke så meget tid til dem, men rart at vide, at de er her. Det er ikke så tit, de har mulighed for at komme med. Så jeg håber ikke, de keder sig alt for meget …

Sådan sagde Kevin Magnussen i Barcelona til forsaesone­ns SATURDAY 16. APRIL 2016 anden test, hvor han både havde sin mor Britt (foto), hendes mand Thomas, kaeresten Louise og en flok venner med.

Thomas er desuden formand for Kevin Magnussens fanklub K-Mag Support.

Jan Magnussen passer sin egen racerkarri­ere og gør et stort nummer ud af, at han først og fremmest er Kevins far – ikke hans rådgiver. Når kalenderen tillader det, er Danmarks mest vindende racerkører også med ude til løb, men slet ikke på samme overvågend­e vis som andre kører-faedre.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark