Ekstra Bladet

Efter Kone-gate: Sådan vandt Todd omklaednin­gsrummet

-

spole tiden tilbage. Til den VI MÅ LIGE uge, hvor først Jan Bech Andersen legede Oscar på Brøndbys fanforum, og siden eksplodere­de så Randers i den såkaldte Kone-gate.

Jeg har det jo sådan, at jeg egentlig synes, at Jan Bech Andersens fejl var en langt større skandale, end det der foregik i Randers. Man havde aldrig hørt om noget lignende med Oscar-sagen, hvorimod det hverken er første eller sidste gang, vi hører om en sag som den i Randers.

det, vi taler om endnu? Ja, MEN HVAD ER det er da Keller, Borring, Randers og ikke mindst Colin Todd.

Fordi Randers og specielt Michael Gravgaard ikke evnede at få truffet nogle hurtige beslutning­er og sidenhen sejlede rundt i kommunikat­ionen.

Var det spillerne, der var gået til Colin Todd eller hvad? Meldingern­e fløj i forskellig­e retninger, og da Randers-ledelsen langt om laenge havde truffet en beslutning og fritstille­t Jonas Borring, så gik Colin Todd ud og kritisered­e ledelsen.

Samtidig naegter han at bruge den mand, som Randers-ledelsen valgte at beholde, nemlig Christian Keller, så jeg er da også fuldstaend­ig sikker på, at der ikke skal mange tabte kampe til, før Randers-bosserne ser deres snit til at kyle Todd ud af klubben.

Der er nemlig én ting, der står helt klart: Todd kan de ikke styre!

jo englaender­en efter at NU KENDER JEG have vaeret assistent under ham i Randers, og det er klassisk engelsk oldschool. Ikke så meget pis, og jeg er helt sikker på, at han skaever til sin tidligere manager, legenden Brian Clough, som Todd havde knap tre år som spiller i Derby.

Men Todd er også en totalt staedig rad, og når han har sagt og ment noget, så står han fast som en betonmur.

Han havde jo tordnet i omklaednin­gsrummet over Kellers opførsel, og jeg sikker på, at det ramte Colin Todd ekstra hårdt, fordi det var hans anfører – og virkelig mener, at Keller har pisset på både klub og holdkammer­ater.

Nogle har jo den popsmarte holdning, at en anfører bare er ham, der vaelger siden på mønten, men for Todd er en anfører traenerens forlaenged­e arm, og en de andre spillere har respekt for.

gør Colin Todd alt FØRST OG FREMMEST det her for sin egen stoltheds skyld, så han kan se sig selv i spejlet – og her kommer hans klassiske engelske indstillin­g klart til syne. Men det er samtidig også måden, han bevarer spillernes respekt på.

Sejren i Odense og den uafgjorte kamp hjemme mod FCK har da også vist, at Todd har vundet omklaednin­gsrummet. Han gør nemlig det, at når der er ballade eller pres fra ledelsen, så står han 100 procent på spillernes side, rykker sammen med dem og samler omklaednin­gsrummet.

Det synes man jo som spiller er fantastisk, og det er tydeligt at se på Randersfol­kene, at de virkelig kaemper for deres traener, og det er til syvende og sidst spillerne, der skal holde Colin Todds job i kog med indstillin­g og fight på banen.

Jeg kan da også godt forstå, hvis Colin Todd er en lille smule traet af Randers’ ageren. Allerede i november var han jo naermest fyret, fordi Tom Vernon, der endte med at købe FC Nordsjaell­and, var på vej ind i Randers. Vel at maerke uden saerlig meget informatio­n til nøgleperso­nerne i klubben.

Så først skulle Colin Todd forholde sig til det – og altså nu Keller/Borring-sagen.

spørgsmål er selvfølgel­ig, om DET STORE Colin Todd er i Randers efter sommerferi­en? Det skulle man jo ikke tro, men trods uenigheder­ne skal Randers taenke sig godt om.

Colin Todd leverer som regel resultater, og hans pointgenne­msnit er 1,44 pr. kamp, og det har gennem de sidste små ti år givet minimum en top-seks-placering i Superligae­n. Så medmindre man har den perfekte afløser, så kan det vaere en farlig vej.

Vi har da også set en flok sponsorer udtrykke, at ’uden Colin ingen klub’, så der er også pres på den vej.

også lige, at de skulle BESTYRELSE­N MENTE på banen med en advarsel til Todd, og man må spørge sig selv hvorfor? Er det ikke direktøren, der skal have styr på si- ne ansatte, altså Michael Gravgaard?

Og man kan da også roligt konstatere, at Michael Gravgaard har fået en turbulent start som Randersdir­ektør. Som spiller og tv-vaert havde hans ord og handlinger ikke helt samme indflydels­e på andre som nu.

Som person er Gravgaard en mand, der kun ønsker, at alle har det godt, men i den her situation har der bare ikke vaeret en løsning, som har gjort alle glade.

Han har i hvert fald kunnet se, at andre har truffet valg, hvis en spiller var til fare for faellesska­bet, nemlig Wolfsburg med Bendtner og nu det franske landshold med Benzema.

De beslutning­er burde Gravgaard også have truffet vedrørende Christian Keller, men det er selvfølgel­ig en helt ny verden, Gravgaard skal navigere i, og der er mange hensyn, der skal tages i forhold til bestyrelse, sponsorer, fans og spillernes reaktioner.

Randers AGF i dag, og ud NU MØDER over at det naesten er et lokalderby, så indeholder den også et andet interessan­t aspekt. Colin Todd har selv kaldt trekløvere­t med ham selv, Jacob Nielsen og Peter Christians­en for Randers’ tre musketerer.

Nu er to af dem i AGF, og Colin Todd altså den sidste musketer i Randers, men jeg skal da love for, at han stadig kan svinge svaerdet. Også helt alene …

Todd er også en totalt staedig rad, og når han har sagt og ment noget, så står han fast som en betonmur

– Jeg kan da også godt forstå, hvis Colin Todd er en lille smule traet af Randers’ ageren, siger Stig Tøfting.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Han er sgu sin egen
FOTO: LARS POULSEN Han er sgu sin egen
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark