Ekstra Bladet

MØLBY Dead man walking

TV3 SPORT

- POLFOTO

ske med Louis van Gaal? HVAD SKAL DER

Jeg kan ikke vaere den eneste, der undrer mig over, hvad der foregår i Manchester United lige nu, for hvad er egentlig planen?

Man kigger rundt på rivalerne, og både Chelsea og Manchester City har nu vaeret ude og fortaelle omverdenen – fans, modstander­e og potentiell­e nye spillere – hvad planerne er for fremtiden.

Det kan godt vaere, at Chelsea ikke kan tilbyde nye spillere Champions Leaguedelt­agelse i den kommende saeson, men man kan fortaelle, hvem manageren bliver, hvordan holdet kommer til at spille, og hvor man ser deres kvaliteter passe ind i puslespill­et.

Hos Manchester City kan man tilbyde nye spillere muligheden for at arbejde sammen med Pep Guardiola.

I Manchester United har man lige nu ikke ret meget at saelge klubben på over for nye stjernespi­llere. Der er usikkerhed om managerens fremtid, og som ny spiller ved du ikke, hvad en eventuel fyring vil gøre for din egen karriere.

Tidligere foregik forhandlin­ger mellem Manchester United og agenterne på den måde, at Sir Alex Ferguson sad med fødderne oppe på skrivebord­et og dikterede nonchalant, hvordan tingene skulle vaere. Han og Manchester United gjorde agenterne og deres klienter en tjeneste ved at lade dem komme til klubben.

på den anden side af I DAG ER MAGTEN skrivebord­et. Det er agenterne, der gør Manchester United en tjeneste, og det er dem, der i højere grad kan diktere vilkårene. Det er dyrt, og det kan meget nemt vaere de forkerte typer, man ender med at købe ind. Dem der primaert taenker på pengene.

Når først man som klub er begyndt at begå fejl, så er det bare dyrt at rette op på tingene, og det tager lang tid. Det er der mange klubber i engelsk fodbold, der kan tale med om.

Da Ajax henvendte sig til mig, da jeg var helt ung, brugte naestforma­nden, som var blevet sendt af sted for at saelge klubben over for mig, naermest al tiden på at forklare, at jeg ville komme til

at spille på hold med Johan Cruyff. Det virkede på mig, og jeg blev holdkammer­at med en af tidernes største spillere. Da jeg siden hen stod over for et skifte til Liverpool, forklarede man mig, at jeg kom til en klub, hvor alting fungerede. Der var stabilitet, og man vidste, hvordan man vandt trofaeer. Hvis jeg var god nok – og det mener alle spillere jo, at de er – så ville jeg også blive fast mand, og så ville jeg komme til at vinde trofaeer. Det virkede på mig, og jeg var med til at vinde trofaeer i klubben. Alt det ved Manchester United jo også godt; det må de vaere klar over efter forhandlin­ger med diverse spillere i forhold til sommerens transfervi­ndue. Det kommer til at ende med en fyring uanset hvad, mener Jan Mølby. SATURDAY 16. APRIL 2016

ikke forstå, hvad det er, DERFOR KAN JEG man venter på. Venter man på at se, om man kommer i top fire? Hvis det er tilfaeldet, så kan jeg ikke forstå, hvordan man kan basere klubbens fremtid på det. Uanset hvad der sker, uanset om man vinder FA Cup’en og bliver nummer fire, så får man ikke på fornemmels­en, at Manchester United er et hold på vej fremad under Louis van Gaal. Og derfor kan jeg ikke se, hvorfor man skulle bruge yderligere et år på at se på det, som vi har set i år. Hvad venter man på? De havde ét skud på mål i sidste weekend mod Tottenham, og det er simpelt hen ikke godt nok. Der er sådan en uskreven regel, kan man sige, om Manchester United, og det er, at de skal spille med risiko og med flair. Deres succes i 60’erne og siden hen under Ferguson var baseret på flot angrebsfod­bold med høj risiko. Det har han taget fra dem, og det, vi ser nu, har aldrig vaeret Manchester Uniteds stil.

har prøvet med de kvaliteter, LOUIS VAN GAAL som han har. Han er taktisk utrolig dygtig, og han er ekstremt dygtig på traeningsb­anen, men han må også bare konstatere, at det ikke har fungeret. Det gør ham absolut ikke til en dårlig traener, men det er måske et spørgsmål om, at han er kommet til den rigtige klub på det forkerte tidspunkt. Jeg kan ikke se anden udvej for Manchester United, end at man skifter manager senest til sommer. Hvis ikke man gør det, ender man i en situation ligesom den i Liverpool i begyndelse­n af denne saeson. Man gav Brendan Rodgers en masse penge til at gå ud og købe nye spillere for, og så fyrede man ham, da tingene gik nogenlunde som ventet. Louis van Gaal er vel dead man walking allerede, og Manchester United kan stadig nå at undgå, at man går ud og bruger en masse penge på spillere, som han gerne vil have. For som tingene er i øjeblikket, har Manchester United ikke holdet – og vil heller ikke have det efter sommerferi­en – til at leve op til de høje forventnin­ger, der nødvendigv­is bliver stillet til dem og manageren. Og så kommer det til at ende med en fyring uanset hvad.

Jeg kan ikke se anden udvej for Manchester United, end at man skifter manager senest til sommer

 ??  ?? Så er det ud
Så er det ud
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark