Ekstra Bladet

Leicesters mentaltrae­ner: Ranieri skaber varme

-

I sidste uge tillod Ken Way sig at tage på en lille ferie. Udefra set bemaerkels­esvaerdigt. For han er ansat som mentaltrae­ner hos Leicester, der som bekendt befinder sig i en ret afgørende periode.

– Men jeg er ikke en travl mand for tiden, siger Ken Way til The Times.

– Jeg havde faktisk mere travlt i sidste saeson. Det her er ikke en stressfyld­t situation. Det bliver den kun, når du lader den blive det.

Han forklarer, at hans arbejde deler sig i to temaer. Det ene handler om ikke at taenke på konsekvens­erne af et resultat, men kun fokusere på at gøre det rigtige. Det andet om ikke at tvivle på egne evner og begynde at stille dig selv spørgsmål.

– Hvis du ikke har det rette tankesaet, så kan en enkelt dårlig afslutning eller aflevering slå dig helt ud, siger han og forklarer, at positive tanker og visualiser­inger er som teflon, negative som velcro.

– Nogle hold indkassere­r et mål og siger: ’Nu skete det igen’. Disse spillere er ikke sådan. Og det var de heller ikke som bundhold sidste år.

Jamie manglede selvtillid

Dengang var Leicester syv point under nedrykning­sstregen. Nu er holdet syv point foran nummer to. Men det var ikke noget, der pludseligt klikkede for holdet. Det var en proces, som startede med oprykninge­n under Nigel Pearson i 2011, hvor Way også selv blev ansat.

– Da han kom til, var klubben i en dårlig forfatning. Jeg må indrømme, at jeg var chokeret over, hvor mange han skilte sig af med. De fleste nye managere taenker bare på at hente folk ind, men nogle gange skaber du dynamik ved at fjerne nogle (brokkerøve, red.), fordi de kan suge energien ud af en gruppe.

Individuel­t arbejder Ken Way meget lidt med målmaenden­e, lidt mere med forsvarsog midtbanesp­illerne og mest med angriberne. Sådan er det i fodbold, forklarer han, og beskriver forløbet med Jamie Vardy, holdets topscorer med 21 ligamål.

– Jamie led af lidt mangel på selvtillid. Han vidste, at han tidligere havde praesteret på højt niveau, men når en angriber pludselig ikke scorer, så opstår der altid spørgsmål. Jamie har fortalt, at Pearson indgød ham selvtillid. Under Claudio Ranieri er den vokset yderligere.

– Claudio har taktisk gjort en masse, men det, som alle elsker ved ham, er hans personligh­ed. Han skaber en masse varme omkring sig. Omklaednin­gsrummet er fyldt med glaede. Ingen taenker konsekvens­er. De taenker kun på naeste kamp.troels

 ?? FOTO: AP ?? Alle i Leicester elsker den karismatis­ke traener Claudio Ranieri.
FOTO: AP Alle i Leicester elsker den karismatis­ke traener Claudio Ranieri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark