Ekstra Bladet

Planlagde smugling på kaffebarer

-

Massiv travlhed, traengsel og et lettere kaos var i går formiddag en sjaeldent set realitet i Københavns Dommervagt, da 12 maend i alderen fra 21 til 59 år og en 37årig kvinde blev fremstille­t som resultat af politiets hemmelige aktion Operation La Liga.

Da dagen var omme, var alle 13 faengslet indtil 19. maj, og de skal tilbringe de første 13 dage i isolation. Det oplyste vicepoliti­inspektør Knud Hvass i aftes.

De 13 personer er sigtet for siden sommeren 2015 og frem til aktionen fredag at have ’planlagt, indsmuglet, modtaget, besiddet, opbevaret og videreover­draget’ samlet set 1,4 ton hash.

Ifølge politiets sigtelse er den store maengde hash blevet leveret ad flere omgange i mindre partier på 631, 290, 132 og altså senest 340 kilo hash.

Efterforsk­erne, der har overvåget og fulgt gruppen, som vurderes at vaere del af en stor internatio­nal hashliga, mener samtidig, at de forbudte planer flere gange blev planlagt i detaljer på to kaffebarer – hhv. en på Amager og isaer en saerdeles centralt beliggende og populaer kaffebar i det indre København.

De skal tilbringe de første 13 dage i isolation

Skjult rundt omkring

Af sigtelsern­e fremgår det også, at de udenlandsk­e leverancer typisk blev overdraget til en eller flere af de samme personer inden for hashringen, og at de mange kilo blev holdt skjult på forskellig­e adresser rundt omkring på Sjaelland.

Den yngste anholdte, en 21-årig mand, er som den eneste desuden sigtet saerskilt for også at have vaeret i besiddelse af 60 gram kokain og seks gram MDMA (ecstasy).

Det fremgik ved retsmødet ikke, hvor mange af de sigtede der vedkendte sig eller naegtede sig skyldige i sigtelsern­e, inden dommeren valgte at lukke dørene for offentligh­eden af hensyn til den videre efterforsk­ning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark