Ekstra Bladet

’Syrere skal tage hjem til sig selv’

DF-ORDFØRER ROSER KAMPAGNE: Ib Poulsen er begejstret for kontrovers­ielle vejskilte med kilometer-angivelse mod Irak og Syrien

- DITTE OFFERSEN LYNGE PER MATHIESSEN PRIVATFOTO dol@eb.dk; pma@eb.dk

Ukendte personer valgte fredag at plastre Thisted og Hanstholm til med en uofficiel skiltekamp­agne rettet mod asylsøgere fra Syrien og Irak.

Skiltenes klare tal fortaeller, hvor langt asylsøgern­e er kommet hjemmefra: Syrerne har 4426 kilometer hjem, mens irakerne ifølge skiltene har hele 5317 kilometer.

Godt med debat

Skiltene blev fjernet allerede i går, men kampagnen møder opbakning helt ind på Christians­borg, hvor Dansk Folkeparti­s fiskeriord­fører Ib Poulsen, der er også er viceborgme­ster i Thisted, roser den ureglement­erede opsaetning. Skiltninge­n er ikke retvisende, da pilen peger mod nord i retning af Thisted og ikke mod sydøst, som formentlig har vaeret hensigten.

en debat. Den hilser jeg velkommen.

Lokale frivillige tog affaere Andre steder vaekker skiltekamp­agnen dog afsky, og vejskilten­e er angiveligt blevet pillet ned igen af lokale frivillige.

To af dem er Signe Marquard Rønn og Stine Holm.

– Jeg laeste alle kommentare­rne, og folk synes åbenbart det sjovt og god humor – hvilket jeg ikke kunne se. I min verden er det så usmageligt, nedvaerdig­ende, ydmygende og så racistisk som Dansk Folkeparti­s Ib Poulsen kalder kampagnen ’god humor’.

Da de kom til beredskabs­centeret, var der nogen, som havde haengt bannere og balloner op, hvor de bød dem velkommen. Det er jo heller ikke lovligt

noget kan vaere, siger Signe Marquard Rønn til limfjordup­date.dk.

Racistiske landsbytos­ser

På sin åbne Facebook-profil skriver Stine Holm.

– Racistiske landsbytos­ser er der nok af, men når de begynder at markere Thy med smagløse og dybt pinlige skilte, så må man altså reagere!! Signe Marquard Rønn og jeg har derfor vaeret ude at fjerne denne skaendsel, og vi gør det gerne igen!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark