Ekstra Bladet

Benhård konkurrenc­e: De lukkede og slukkede

-

Det er langtfra en kilde til guld og grønne skove at vaere natklub-ejer i det pulserende natteliv.

Det har flere danske kendisser i hvert fald måttet sande efter at have forsøgt sig som klubkonger.

Bare i løbet af den seneste tid døde musikken på en raekke kendis-natklubber. Senest med Infernal-natklubben Klosteret, der netop er gået konkurs.

Slå vingerne ud

I februar 2015 åbnede Lina Rafn sammen med sin kaereste Kasper Pertho og sin musikalske partner, Paw Lagermann, natklubben på Hauser Plads i hjertet af København.

– Nu har Lina og jeg jo mest lavet musik – derfor er det her et forsøg på at slå vingerne ud og prøve noget helt andet, sagde Paw Lagermann inden åbningen til Metroxpres­s.

Kort efter overtog Lina Rafn sammen med Kasper Pertho ifølge oplysninge­r i cvr-registret hele ejerskabet af selskabet bag natklubben, HP32 ApS.

For et par uger siden blev klubben så taget under konkursbeh­andling, efter at den i december sidste år var blevet begaeret konkurs af et energisels­kab og en medarbejde­r.

Ifølge boets kurator Michelle Jarak Jensen er der p.t. blevet registrere­t kreditorer for et samlet beløb af 4,9 mio kr.

Ifølge Kasper Pertho trak Infernal sig ud hurtigt ud af projektet rent økonomisk. Derefter stod han og Lina Rafn som ejere igennem deres faelles selskab, men hun havde ikke noget med driften at gøre, skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

– Jeg havde en drøm om at skabe en succesfuld natklub i København og samlede en raekke kraefter, samt økonomi, til det kunne lykkes. Det viste sig dog at vaere en stor mundfuld, mange faldt fra, og økonomien holdt ikke til mål, hvorfor Klosteret nu er lukket og slukket. Det er jeg rigtig ked af, da jeg selvfølgel­ig helst så projektet var lykkedes.

Wafande måtte lukke

I august 2015 var der for sidste gang fest på Donkey Club, der holdte til i Knabrostra­ede i natklubben Pans gamle lokaler. Donkey Club åbnede i november 2013 og var stablet på benene af dancehall-sangerne Kaka, Shaka Loveless og Wafande i samarbejde med producerne Pharfar og Fresh-I.

Inden klubben nåede at fejre sin toårs fødselsdag, var det dog slut. Klubben var ikke ejet af musikerne, og i sensommere­n sidste år besluttede de at stoppe samarbejde­t med ejerne.

’Det stoppede, fordi der skulle ske noget nyt’, lyder det i en mail fra Wafandes pragent.

Overlevede under en måned

Også kendis-frisør Dennis Knudsen måtte lukke og slukke for natklub-drømmen i 2015. Han åbnede i sommer den kombinered­e restaurant og bar Kontrast, der ikke engang nåede at overleve en enkelt måned. Efter uenigheder med sin kompagnon, Karina Heegaard, tømte han stedets bar og inviterede til mega-fest i sit private hus. Derefter åbnede Kontrast aldrig igen.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Dennis Knudsens liv som natklubeje­r var et kort et af slagsen. Under en måned varede det.
FOTO: ANTHON UNGER Dennis Knudsens liv som natklubeje­r var et kort et af slagsen. Under en måned varede det.
 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? I 2015 åbnede Lina Rafn sammen med sin kaereste Kasper Pertho og sin musikalske partner, Paw Lagermann, natklubben Klosteret. Den er nu lukket.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN I 2015 åbnede Lina Rafn sammen med sin kaereste Kasper Pertho og sin musikalske partner, Paw Lagermann, natklubben Klosteret. Den er nu lukket.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark